Connect with us

Vijesti

Uhićen međimurski župan Matija Posavec

Objavljeno

-

Foto: Hina

Međimurski župan Matija Posavec uhićen je, prema neslužbenim podacima, zbog primanja mita u akciji kojom je obuhvaćeno šest osoba, među kojima je i SDP-ov saborski zastupnik Stepan Kovač, nekadašnji gradonačelnik Čakovca.

Osumnjičenima se, kako se doznaje, na teret među ostalim stavlja primanje i davanje mita, trgovanje utjecajem te zlouporaba položaja i ovlasti.

Prema pisanju Večernjeg lista Posavec je navodno primio 10.000 kuna mita za zapošljavanje.

Policija i Uskok o slučaju se još nisu oglasili. Ravnatelj policije Nikola Milina potvrdio je televiziji N1 da je akcijom obuhvaćeno šest osoba.

Saborsko Mandatno imunitetno povjerenstvo zakazalo je za 15 sati sjednicu na kojoj će odlučiti o zahtjevu Uskoka da se Kovaču skine imunitet zbog “kaznenog postupka, lišavanja slobode i određivanja istražnog zatvora”.

Od osoba zaduženih za odnose s javnošću u uredu župana u petak prije podne nisu se mogle dobiti nikakve informacije, a nije se moglo doći ni do županovog zamjenika Josipa Griveca za kojeg u Županiji kažu da ima druge obveze te da u ovom trenutku ne želi davati izjave za medije.

Informacije o akciji pokušali smo dobiti i od glasnogovornika Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu Darka Galića koji je za Hinu rekao da to nije njihov predmet, već da je akcija u ingerenciji Uskoka. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari