Connect with us

Kronika

Uhićen napadač na hrvatske povratnike, policija istražuje motiv

Objavljeno

on

[su_box title=”Najnovije informacije” style=”soft” box_color=”#111813″]Zenički doktori bore se za život hrvatskog povratnika iz mjesta Ratanj kod Kraljevske Sutjeske 74-godišnjeg Nike Crepulje nakon što je njega i 79-godišnju Maricu Kristić jučer teško pretukao 22-godišnji Arnes Delalić iz Vareša. Crepulja i Kristić zbrinuti su Kantonalnoj bolnici Zenica, a pretučena žena je izvan životne opasnosti, potvrđeno je Klix.ba.”Pacijent NC koji je zadobio teže tjelesne ozljede u vidu višestrukih prijeloma kostiju lica u toku jučerašnjeg dana podvrgnut je operativnom zahvatu i nakon kirurškog zbrinjavanja , s Odjela maksilofacijalne kirurgije, premješten u jedinicu Intenzivne njege kirurškog šoka, a njegovo stanje je životno ugrožavajuće “, kazala je Dženana Hedžić, glasnogovornica Kantonalne bolnice Zenica. Hedžić je još kazala da Marica Kristić neće biti podvrgnuta operativnom zahvatu, kako je bilo prvobitno planirano. “Osoba MK je zadobila teže tjelesne ozljede u vidu višestrukih prijeloma kostiju licu i nije životno ugrožena. Ona je zadržana na hospitalizaciji na Odjelu maksilofacijalne kirurgije gdje je pod intenzivnim nadzorom ljekara specijalista maksilofacijalne kirurgije, neurohirugije te neuropsihijatrije. Također, za ozlijeđenu nije potreban operativni zahvat “, dodala je Hedžić. Podsjetimo, kaknjska policija uhitila je u utorak ujutro 22-godišnjeg Arnesa Delića iz Vareša, koji se sumnjiči da je u ponedjeljak 21. travnja oko 23.30 sati u mjestu Ratanj,, nasilno ušao u kuću nike Crepulje te je tom prilikom njemu i Marici Kristić, koja je također bila u kući, nanio tjelesne ozljede u vidu višestrukih prijeloma kostiju lica. Nakon završetka istražnih radnji Delić je predat u nadležnost Kantonalnog tužilteljstva Zenica.[/su_box]

Policija iz Kaknja u središnjoj Bosni uhitila je dvadesetdvogodišnjeg Arnesa Delića pod sumnjom da je počinio napad i opljačkao dvoje starijih hrvatskih povratnika s područja Kraljeve Sutjeske, prenose u srijedu lokalni mediji u BiH.

Policija sumnja da je Delić taj koji je u noći između ponedjeljka i utorka provalio u čak tri kuće u mjestu Ratanj čiji su vlasnici Hrvati a u jednoj od njih zatekao je Maricu (79) i Nikolu (74) Crepulju koje je napao i pri tom teško ozlijedio.

Iz bolnice u Zenici u koju su ozlijeđeni smješteni potvrđeno je kako su oboje dobili teške prijelome kostiju lica.

Gvardijan samostana u Kraljevoj Sutjesci fra Zoran Jaković kazao je kako u mjestu Ratanj živi svega pet hrvatskih povratničkih obitelji.

Mještani tvrde kako su u gotovo redovitim vremenskim razmacima na meti napadača.

Uhićeni Delić koji je tijekom ispitivanja u policiji priznao provale i napad ranije je evidentiran kao počinitelj sličnih kaznenih djela.

Fra Zoran ističe kako je posljednji napad ipak posebice brutalan jer su dvoje ozlijeđenih staraca potpuno bespomoćne osobe.

“Marica je totalno slijepa, a Nikola nagluh i slabovidan”, kazao je fra Zoran kako ga citira “Oslobođenje”.

Sutješki je gvardijan od policije u Kaknju zatražio poduzimanje dodatnih mjera kako bi se hrvatski povratnici zaštitili.

Predsjednik Općinskog vijeća Kakanj Slaven Katičić upozorio je kako je posljednji napad izrazito uznemirio povratnike jer nije prvi takve vrste.

Kazao je i kako se gotovo redovito slični napadi zbivaju tijekom blagdana poput Uskrsa i Božića.

Policiju je pozvao da u cijelosti rasvijetli posljednji napad i jasno utvrdi motive.

[su_highlight background=”#e9cabf” color=”#ffffff”]Dvoje starijih mještana teško su pretučeni u noći između 21. i 22. travnjau selu Ratanj, u kojem živi pet hrvatskih povratničkih obitelji. Napadača koji je, navodno, tražio novac i alkohol uhapsila je kakanjska policija, javila je Fena. Nikola i Marica Crepulja su teško pretučeni, zbrinuti su u bolnici u Zenici i morat će biti podvrgnuti operativnom zahvatu, saznaje Fena od gvardijana Samostana Kraljeva Sutjeska fra Zorana Jakovića. Napadač je, kako kaže sutješki gvardijan, priznao napad na dvoje bolesnih staraca. Ovo nije prvi slučaj napada na stanovnike ovog i okolnih sutjeških sela. [/su_highlight]

Hina/kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari