Pratite nas

BiH

Uhićen osumnjičeni za ubojstvo sarajevskih policajaca

Objavljeno

na

Foto: klix.ba

Sarajevska policija privela je u ponedjeljak jednu osobu koja se dovodi u izravnu vezu s ubojstvom dvojice policajaca počinjenom prošlog tjedna a građani Sarajeva u večernjim su se satima okupili na prosvjedu u središtu grada tražeći ubrzanje istrage i pojačane mjere kojima bi se zajamčila sigurnost i zaštita od kriminalaca.

“Osumnjičenom je određeno 24-satno zadržavanje”, potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica tužiteljstva Sarajevske županije kojem je osumnjičeni predan.

To je prvi konkretni pomak u istrazi koja traje puna tri dana i tijekom koje je ispitano pedesetak osoba te provedene pretrage na dvanaest lokacija na području Republike Srpske s kojega operiraju kriminalne skupine koje se godinama bave organiziranom krađom automobila po Sarajevu.

Jedine javno dostupne činjenice i dalje su one za koje se znalo neposredno nakon zločina. Policajci Davor Vujinović (46) i Adis Šehović (43) ubijeni su kada su tijekom redovite ophodnje naišli na kradljivce koji su pokušavali otuđiti automobil “Golf” hrvatskih registracijskih oznaka.

Još uvijek neidentificirani napadač ili više njih pucali su na policajce iz strojnice pri čemu su Šehovića odmah ubili dok je Vujinović umro u bolnici nešto kasnije.

Obojica su u ponedjeljak pokopani u Sarajevu a na sprovodima su bile tisuće ljudi koji su na taj način došli odati počast policajcima ubijenim na dužnosti.

Iskazivanje poštovanja ubijenim policajcima ali i nezadovoljstva sigurnosnim stanjem u gradu nastavljeno je i u večernjim satima kada se na Trgu djece Sarajeva okupilo oko tisuću osoba odgovarajući tako na poziv preko društvenih mreža.

Zahtijevali su rigoroznije kažnjavanje zločina i odlučnije angažiranje pravosuđa.

“Ne želimo pristati živjeti u društvu i sistemu koje nije spremno rigorozno kažnjavati one koji su brutalno ubili policajce”, kazao je jedan od organizatora prosvjeda Bojan Zec Filipović.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

BiH

Arapi u Lepenici klanjali u dvorištu crkve (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

Zašto Arapi “vole” prakticirati vjeru na javnim mjestima dok se istovremeno u vjerskom objektu skuplja na molitvu?

Pitanje je kojim se cijelo ljeto bave brojni mediji u Središnjoj Bosni, prenosi Pogled.ba Više je primjera posljednjih dana gdje su turisti iz istočnih zemalja vjerske obrede prakticirali doslovno gdje stignu, na cesti, kolodvorima pa i tržnim centrima.

Posljednji u nizu primjera stiže nam iz Lepenice gdje je ekipa lokala preko puta crkve snimila klanjanje jednog para upravo u dvorištu crkve. Kako javljaju čitatelji, gospođa iz župnog ureda ih je upozorila međutim, nisu se obazirali.

Radi li se o potrebi, provokaciji ili nećem trećem prosudit sami.

 

Davor Domazet Lošo: Stižu migranti, a ovo je istina o kojoj se šuti

 

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

BiH

Predsjedništvo BiH danas je ipak zasjedalo: Ovo su odluke koje su donijeli

Objavljeno

na

Objavio

Nije bilo razgovora o ANP i mandataru, ali usvojeno niz drugih odluka

Iako je otkazana redovita sjednica Predsjedništva BiH na kojoj se danas trebalo raspravljati o Godišnjem nacionalnom planu za NATO, članovi Predsjedništva BiH održali su 5. redovitu sjednicu i usvojili nekoliko odluka.

Predsjedništvo BiH usvojilo je Platformu za nastup izaslanstva BiH na Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda za ciklus zasjedanja 2019/2020, uključujući generalnu debatu Generalne skupštine UN-a, koja se održava od 24. do 30. rujna 2019., prenosi Klix.ba.

Predsjedništvo BiH je upoznato sa usuglašenim Nacrtom rezolucije o obilježavanju 75. godišnjice UN. Predsjedništvo BiH, i ovom prilikom potvrđuje svoju posvećenost ciljevima i principima Povelje UN i svoje opredjeljenje za promoviranje i jačanje multilateralizma.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv generalnog tajnika UN za pridruživanje članova Predsjedništva BiH klubu lidera Circle of Leadership, koji će biti nositelj aktivnosti u sprječavanju seksualne eksploatacije i zlostavljanja.

Predsjedništvo BiH je usvojilo Izvјеšće o izvršenju proračuna instituciја BiH i međunarodnih оbvеzа Bоsnе i Hеrcеgоvinе zа 2018. gоdinu i on će biti dostavljen u Parlamentarnu skupštinu BiH na usvajanje.

Predsjedništvo BiH je usvojilo Zaključak u kojem traži od Vijeća ministara BiH da u roku od 30 dana osigura 3 milijuna KM za dovršenje graničnog prijelaza Bratunac-Ljubovija.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo Sporazum o financiranju i projektu između Bosne i Hercegovine (koju predstavlja Ministarstvo financija i trezora) i Republike Srpske (koju predstavlja Ministarstvo financija) i grada Gradiška („Agencija za izvršenje projekta“), koji predstavlja gradonačelnik i KfW-a, Frankfurt na Majni, u iznosu od 3.800.000,00 eura – Prikupljanje i tretman otpadnih voda Gradiška.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo Amandman broj 2 na Ugovor o financiranju između Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Europske investicijske banke, zaključen 13. listopada 2011. godine u Luxembourgu i 27. listopada 2011. godine u Sarajevu, i naknadno izmijenjen Amandmanom broj 1 na Ugovor o financiranju /Hitna pomoć u slučaju poplava i prevencija A-Fi 31.529.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo Protokol o suradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore u traženju nestalih osoba.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Dodatnog protokola 7 o rješavanju sporova Sporazumu o izmjeni i pristupanju Srednjo europskom sporazumu o slobodnoj trgovini (CEFTA 2006).

Predsjedništvo BiH je odobrilo zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva prometa i veza BiH i Razvojnog programa UN (UNDP).

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari