Connect with us

Hrvatska

Uhićena dvojica bugarskih državljana koji su htjeli prokrijumčariti 62 ilegalna migranta

Objavljeno

on

Od 42 migranta kojima je sinoć pružena liječnička pomoć u više hrvatskih bolnica, njih četiri bit će zadržana na daljnjem liječenju.

Policija je izvijestila da je uhitila dvojicu bugarskih državljana koji su krijumčarili ilegalne migrante.

Ukupno 62 migranta iz različitih zemalja otkrivena su tijekom rutinske kontrole u kamionu stranih registarskih oznaka na autocesti kod Novske, javlja HRT

U novogradišku bolnicu sinoć je dovezeno 17 osoba. Četiri osobe su bile teže intoksicirane, te smo ih smjestili u jedinicu intezivnog liječenja, ostale smo smjestili po odjelima. Dobar dio njih je bio i pothlađen, te su svi dobili određenu terapiju, rekao je dr.med. Josip Kolodziej, predstojnik Gradske bolnice Nova Gradiška.

Tijekom noći intervenirala su ukupno 22 tima hitne medicinske pomoći. Uz novogradišku bolnicu koja je zbrinula i najveću skupinu, migrantima je pružana pomoć i u Sisku 11 osoba, Slavonskom Brodu tri osobe, Pakracu tri osobe i u Dubravi osam osoba. U novogradišku bolnicu primljeno je i dvoje maloljetnika za koje se procjenjuje da su stari između 12 i 13 godina.

U bolnicu u Novoj Gradišci primljeno je 16 pacijenata. Uglavnom se radi o intoksiciranim i pothlađenim pacijentima. Intoksicirani su s ugljičnim monoksidom.

Digli smo sve naše raspoložive liječnike i svi pacijenti su zbrinuti. Četvero je teže intoksiciranih koji su u jedinici intenzivnog liječenja, a ostale smo zbrinuli po našim odjelima, izjavio je predstojnik Gradske bolnice Nova Gradiška Josip Kolodziej.

Sisačko-moslavačka policija jutros je priopćila da je u teretnom kombiju britanskih registarskih oznaka kojim je upravljao bugarski vozač uočeno šezdesetak osoba. Dio je odvezen u bolnice, a ostali su smješteni u prihvatne centre za strance.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, uhićena su dva bugarska državljanina, navodi se priopćenju sisačko-moslavačke PU.

Iz Vlade su za podne najavili izjave ministara unutarnjih poslova Vlahe Orepića i zdravsta Milana Kujundžića, koji će izviestiti o pronađenoj skupini migranata i njihovu zbrinjavanju.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR