Uhićene vehabije u Srbiji planirale atentat na Vučića?

1

Skupina vehabija uhićenih u okolici Aranđelovca imali su za cilj izvršiti atentat na prvog potpredsjednika Vlade Srbije i predsjednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića. Prema navodima srbijanskih Naših novina nalogodavac atentata je uhićeni narko bos Naser Keljmendi. List navodi da je pokušaj atentata spriječen pravodobnom akcijom pripadnika BIA-e (srbijanska inačica Sigurnosno obavještajne agencije).

Naše novine prenose da su operativci BIA-e još prije nekoliko mjeseci otkrile ovu naoružanu skupinu te da od tada traje operativna obrada i praćenje osoba koje su se pojavljivale u kući u selu Bosuta kod Aranđelovca. U selu Bosuta uhićeni su vojni umirovljenik T.P. i još četiri osobe,, a policija je u kući pronašla Škorpione, streljivo, bombe i drugu opremu. Otkriveno je i da su suradnici Keljmendija, koji pokrivaju teritoriju Kosova, Novoga Pazara i BiH, sastali su se u više navrata na raznim lokacijama i planirali ubojstvo Vučića.

– Direktan povod su bile informacije koje su kružile podzemljem o tome kako srbijanski državni organi, uz podršku SAD, pregovaraju sa Darkom Šarićem, koji je bio svjedok suradnik u velikom procesu protiv balkanskog narko-bosa. Panika je naročito zavladala kada je počeo da se steže obruč oko Nasera Keljmendija, neposredno pred njegovo uhićenje na Kosovu – rekao je neimenovani izvor dodajući da je Vučić upozoren da mu narko-kartel radi o glavi ali i da on to nije ozbiljno shvatio. Tek kasnije, u medijima se oglasio njegov šef kabineta Aleksa Jokić priznavši da Vučiću prijeti ozbiljna opasnost.

Mediji podsjećaju i da je već spriječen jedan pokušaj napada na najmoćnijeg čovjeka Srbije. Službe su došle do informacija s terena da je na kolonu automobila u pratnji Vučića, koja je trebalo da prođe kroz Šumadiju, pripreman klasičan prepad.Ruta puta je tada u posljednji trenutak promijenjena, pripremana akcija je osujećena, ali je nastavljena potraga za osobama koje su se sumnjičile za planiranje napada.

VLM

facebook komentari

  • peppermintt

    BIA, jel bije ova, dašta je šta li i ja pitan :)))