Connect with us

Kronika

Uhićeni Hasan Samardžić i Ivica Knezović

Published

on

Zbog mita preko 10.000 KM ‘pao’ zastupnik ‘Boljitka’ i član NO Razvojne banke

Pripadnici Federalne uprave policije u popodnevnim satima uhitili su zastupnika Narodne stranke radom za boljitak u Parlamentu Federacije BiH Hasana Samardžića i Ivicu Knezovića, člana Nadzornog odbora Razvojne banke Federacije, javila je Federalna televizija.

lijanovicevi-uhiceni-595x340Samardžić i Knezović uhićeni su po nalogu Kantonalnog tužiteljstva Bihać i trenutno se nalaze u prostorijama MUP-a Unsko-sanskog kantona. U tijeku je kriminalistička obrada.

Kako saznaje Federalna televizija, zastupnik Samardžić posredovao je u davanju mita u iznosu većem od 10.000 KM, koji je trebao predati Knezoviću, članu NO Razvojne banke, a ovaj bi kao protuslugu omogućio davanje kredita iz Razvojne banke poduzetnicima iz Krajine.

Knezovića je na prijedlog federalnog premijera Nermina Nikšića i njegovog zamjenika Jerka Ivankovića Lijanovića Vlada Federacije BiH imenovala u Nadzorni odbor Razvojne banke, a na mjesto predsjednika Uprave Banke Knezović je izabrao Nikšićevog dugogodišnjeg prijatelja Boru Trlina.

 (video prilog na linku Federalna.ba)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari