Connect with us

Vijesti

Uhićeni zbog veličanja terorizma na internetu

Objavljeno

-

Uhićenici, među kojima su dvije malodobne osobe, objavile su na internetu komentare iz kojih je vidljiva ‘želja da terorističke organizacije koje su još aktivne, nastave s napadima; usto su veličali već počinjene napade kao i osuđene teroriste’.

Španjolska policija je uhitila 17 osoba u nekoliko gradova diljem zemlje pod sumnjom da su veličali terorizam na internetu, priopćilo je u ponedjeljak španjolsko ministarstvo unutarnjih poslova.

“Riječ je o operaciji na državnoj razini protiv javne uporabe društvenih mreža u svrhu veličanja terorizma ETA-e i ponižavanja žrtava terorizma”, navodi se u priopćenju ministarstva.

Uhićenici, među kojima su dvije malodobne osobe, objavile su na internetu komentare iz kojih je vidljiva “želja da terorističke organizacije koje su još aktivne, nastave s napadima; usto su veličali već počinjene napade kao i osuđene teroriste”.

Uhićene osobe su također zaželjele “dobrodošlicu zatvorenicima zbog terorizma koji su oslobođeni”, navodi isti izvor. Uz to su pozivali na “terorističke akcije na određene osobe i objavili ponižavajuće komentare u vezi s fizičkim ozljedama koje su zadobile žrtve terorizma”, dodaje se u priopćenju.

Uhićenici nisu međusobno povezani. Dvanaestero ih je uhićeno u Baskiji i u Navarri, a ostali u Castillei, Galiciji, Asturiji i Kataloniji.

pogled.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas