Connect with us

Komentar

Uhićenje Bandića – politička provokacija i skretanje pozornosti sa slučaja Perković!

Objavljeno

-

 

U zemlji slijepaca opet treba reći istinu. Suđenje Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču – duhovnim ocima Ive Josipovića i Zorana Milanovića u Njemačkoj, događaj je broj jedan u ovom političkom desetljeću. Europska javnost toga je svjesna, ali hrvatska, izgleda ipak nije. Već danas o tom slučaju u hrvatskim “mainstream” medijima – ni riječi. Vidjet ćemo što će biti sutra i preksutra… Mogu se kladiti da će se većina medija fokusirati na “slučaj Bandić” te da o Perkoviću neće objavljivati ili će izvještavati tek minimalno.

To u ovom trenutku odgovara isključivo Ivi Josipoviću, kojem nije u interesu da njegova kampanja cijelo vrijeme bude povezivana sa suđenjem u Njemačkoj. A to je neminovno (npr: još uvijek nije smijenio Aleksandra Sašu Perkovića). Druga osoba kojoj odgovara uhićenje Milana Bandića je – Zoran Milanović. On u svojim rukama čvrsto drži poluge represivnog “hrvatskog” sustava i provodi, zajedno s Rankom Ostojićem diktaturu Pnuskoka. To je, uostalom, potvrdio i njihov bivši ministar i drugi čovjek Vlade – Slavko Linić. Milanu Bandiću, Slobodanu Ljubičiću i Petru Pripuzu Milanović je napravio ono što nije uspio učiniti Slavku Liniću.

Scenarij ide otprilike ovako: Milanović prišapne na uho Ostojiću: – Odradite Bandića. I oni ga odrade, a “institucije” dalje po inerciji “rade svoj posao”… Nesposobni premijer čija stranka u ovome trenutku ima svega 15 posto, odjednom će se svidjeti “javnosti”. A “javnost” su YUtarnji list, Radmanova TV i slični. Siguran sam da će Milanoviću nakon uhićenja Bandića “popularnost” odjednom “porasti” – u naručenim anketama.

U svakom slučaju – bez obzira na to što tko mislio o Milanu Bandiću – ovaj slučaj je samo još jedan u nizu dokaza da živimo u zemlji u kojem se prvo hapsi, a onda ljude stišće da budu “drukeri” i osuđuje ih se bez materijalnih dokaza, na temelju tračeva, rekla-kazala priča i optužnica koju pišu urednici YUtarnjeg lista, a diktiraju im Vuk Đuričić i slični… Bivši ministar Rončević uhapšen je i oslobođen – uništena mu je karijera i privatan život – i nikome ništa. General Mladen Kruljac – napakirali su mu i opet – nikome ništa. Ni Zagorčeve dragulje nitko nije vidio! Ivo Sanader, ma šta god netko mislio o njemu – osuđen je u slučaju, u kojem je 5 milijuna mita uzeo netko drugi – Robert Ježić, koji taj novac nikada nije vratio, a Ivi Josipoviću donirao je 200.000 kuna za kampanju! Najveću stranu investiciju – onu mađarskog MOL-a tešku više od 2 milijarde eura (keš love) “hrvatsko pravosuđe” je kriminaliziralo i onda se zajapureni Milanović pita – zašto nema stranih investicija?! Pa ljudi moji, oni već 5 godina samo hapse i ulijevaju ljudima strah u kosti. Troše milijune hrvatskih poreskih obveznika i optužuju političke protivnike. Je li Milanović – koji stoji iza hapšenja Milana Bandića, uopće svjestan da za godinu dana neće biti na vlasti?! I što ako on po istome receptu dođe na red? Hoćemo li i njega morati “braniti” u nastavku nove diktature Pnuskoka – privatne Ostojićeve milicije koja sutra može doći u ruke nekog drugog…

(Komentar: Velimir Bujanec/facebook)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas