Connect with us

Politika

Ukida se mjera roditelj-odgojitelj

Objavljeno

on

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine počela je u 9 sati. Od 47 gradskih zastupnika, na sjednici je prisutno njih 39.

Igor Peternel, predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva na početku je izvijestio kako je HDZ-ova Iva Hraste Sočo stavila mandat u mirovanje te da ju mijenja Mirjana Kujundžić Tiljak.

Zastupnik Domovinskog pokreta Slaven Dobrović postavio je pitanje koje su nove mjere kojima se želi izaći iz krize gospodarenja otpadom. “Nema dvojbe da je u teškoj krizi gospodarenje otpadom, ali me zanima što je nova vlast napravila da se krene u realizaciju predizbornih obećanja o zbrinjavanju otpada. Nakon 80 dana nove vlasti čujemo samo da se radi detaljna analiza. Ovo je problem, analiza se radi prvih sedam dana, dosad se već nešto trebalo napraviti. Svaki dan se gubi ogroman novac. Ovo je mali poguranac za ono što ste zacrtali u svom programu”, rekao je Dobrović.
Na dnevnom redu 30 točaka za raspravu

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović najavio je da će se na sjednici Skupštine po hitnom postupku naći i prijedlog gradonačelnika da se potresom pogođeni građani privremeno zbrinu u gradskim stanovima, među kojima su i oni smješteni u hostelu Arena.

Po hitnom postupku na sjednici zagrebačke Skupštine je i prijedlog SDP-a o inkluzivnom obrazovanju osoba s posebnim potrebama te prijedlog o ujednačavanju rokova za stipendije koje daje Grad Zagreb.

Gradski zastupnici raspravljat će i o prijedlogu mostovca Mladena Dobrovića koji traži podnošenje izvješća o stanju o gospodarenju otpadom.

Raspravljat će se i o najavljenih 30 točaka dnevnog reda, među kojima je prijedlog dopune odluke o mjeri roditelj – odgojitelj, kojom se od 6. rujna privremeno obustavljaju nove prijave na tu mjeru dok se ne evaluiraju njeni učinci.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR