Connect with us

Hrvatska

Ukinuta odluka suda o Budimirovoj slobodi

Objavljeno

-

[pullquote_left]Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir uhićen je 26. travnja u svom uredu u Sarajevu pod sumnjom da je prekršio zakon i zloupotrijebio ovlasti nekim odlukama o pomilovanju osuđenika. U pritvoru u Mostaru proveo je gotovo mjesec dana.[/pullquote_left] U Sudu Bosne i Hercegovine u Sarajevu djelimično je uvažena žalba Tužiteljstva na ukidanje pritvora predsjedniku Federacije Bosne i Hercegovine Živku Budimiru, ali to ne znači ponovni pritvor za Budimira, rekao je agenciji Fena njegov odvjetnik Ragib Hadžić.

Žalba je prihvaćena u dijelu koji se odnosi na proceduralne greške Suda BiH. Naime, nakon donošenje odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, kojom je ukinuto rješenje o određivanju pritvora, po stanovištu sudskog Prizivnog vijeća, trebalo je održati još jedno ročište. Međutim, sutkinja za prethodbni postupak, imajući na umu Odluku Ustavnog suda, tada je smatrala da ponovno ročište ne treba, što Prizivno vijeće u novom rješenju smatra greškom. Prema tome, bit će održano još jedno ročište, s istim sadržajem kao i ono 27. travnja, kada je Budimiru i ostalima određen pritvor, kazao je Hadžić.

[pullquote_right]Obrana smatra da Budimiru neće ponovno biti izrečen pritvor.[/pullquote_right]

Više je nego mala vjerojatnoća, gotovo nemoguća, da će Sud BiH izaći izvan okvira odluke Ustavnog suda, čije su odluke konačne i obvezujuće, rekao je Hadžić.

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir uhićen je 26. travnja u svom uredu u Sarajevu pod sumnjom da je prekršio zakon i zloupotrijebio ovlasti nekim odlukama o pomilovanju osuđenika. U pritvoru u Mostaru proveo je gotovo mjesec dana.

Ubrzo po odluci Ustavnog suda BiH, kojom je prihvaćena apelacija branitelja, iz pritvora je pušten 24. svibnja.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas