Connect with us

Komentar

Uklanjanje bista je ‘presuda Tuđmanovoj Hrvatskoj’

Objavljeno

on

Poprsja u Predsjedničkom uredu na Pantovčaku bila su hrvatska povijest, uspomena na ljude koji su stvarali hvatsku državu i hrvatsku kulturu. Ukloniti ih je mogao samo netko kome nije ni do hrvatske države, ni do njezine povijesti i kulture, netko tko je zarobljen trenutačnošću svojih nazora, ambicija, strasti i sklonosti.

A takav je Zoran Milanović, dijete rokerskog vremena, dijete koje nikome ne služi nego mu sve treba služiti, pa tako i država.

Franjo Tuđman je Pantovčak učinio mitskim, svetim, simboličnim brdom hrvatske državnosti, u koje je postavio poprsja hrvatskih “svetaca”, pa je ovaj Milanovićev čin neoprostivo svetogrđe.

Propast Rima pratilo je iščezavanje svetosti i religioznosti u Carstvu, a u tu prazninu provalili su barbarski narodi, koji su među ostalim uništavali rimsku baštinu.

Posljednjih desetljeća, pogotovo od dolaska Račana u Banske dvore kojeg prati Mesić na Pantovčaku, svjedočimo preziru prema baštini i uništavanju hrvatskih svetinja, kriminalizaciji Domovinskog rata, degradaciji i progonu generala, a presude iz Haaga zlurado su se očekivale kao “presude Tuđmanovoj Hrvatskoj”.

Uklanjanje poprsja hrvatskih velikana jedna je od tih “presuda Tuđmanovoj Hrvatskoj”, komentirao je Milan Ivkošić vecernji.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari