Connect with us

Ukrajina

Ukrajina: Četiri ruska lansera projektila na Krimu ‘teško su oštećena’

Objavljeno

-

Foto: X

U ukrajinskom napadu u srijedu na vojni aerodrom na Krimu, koji je pod ruskom okupacijom, ozbiljno su oštećena četiri lansera projektila, tri radarske postaje i ostala oprema, objavila je u četvrtak ukrajinska vojna obavještajna agencija.

Među “uništenom ili teško oštećenom” opremom su četiri lansera raketa zemlja-zrak S-400 i kontrolna točka protuzračne obrane, koji se nalazi u zračnoj bazi u Džankoju, objavila je agencija na Telegramu.

Još se provjerava koliko je zrakoplova oštećeno ili uništeno u napadu. Nekoliko Telegramovih kanala izvijestilo je o snažnim eksplozijama u Džankoju u srijedu, no Reuters nije uspio provjeriti te informacije, a iz Rusije nema službenog komentara.

Ukrajinska agencija nije objavila nikakve podatke o sredstvima koja su korišteni u napadu, koji je ocijenjen “uspješnim”. Predsjednik Volodimir Zelenski je ranije zahvalio vojsci koja je sudjelovala u operaciji na preciznosti.

Ruske trupe nedavno su pojačale napade balističkim projektilima na Ukrajinu s područja Krima, koji je Moskva zauzela i okupirala 2014. godine. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas