Connect with us

Ukrajina

Ukrajina: Počeo proces obuke pilota za F-16

Objavljeno

-

Foto: EPA/ilustracija

Počela je obuka za Ukrajince za upravljanje američkim borbenim zrakoplovima F-16, ali će trajati najmanje šest mjeseci, a možda i dulje, rekao je u subotu ministar obrane Oleksij Reznikov, dva dana nakon što je američki dužnosnik potvrdio da će F-16 biti prebačeni u Ukrajinu nakon završetka obuke pilota

Reznikov je u TV intervjuu rekao da se šest mjeseci obuke smatra minimumom za pilote, ali još nije poznato koliko će trajati obuka inženjera i mehaničara. Ukrajina želi sofisticirane ratne zrakoplove američke proizvodnje kako bi se mogla suprotstaviti zračnoj nadmoći Rusije, čije su snage izvršile invaziju na zemlju u veljači 2022.

“Stoga, da biste izgradili razumna očekivanja, odredite sebi minimalno šest mjeseci, ali nemojte biti razočarani ako bude duže”, rekao je voditeljici Kanala 24 koja je intervju podijelila na svom YouTube kanalu.

Američki dužnosnik rekao je u četvrtak da je Washington odobrio slanje F-16 u Ukrajinu iz Danske i Nizozemske za obranu od Rusije čim završi obuka pilota. Reznikov je rekao da neće iznositi detalje o tome gdje i kada se obuka održava. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari