Connect with us

Analiza

UKRAJINA PRED INVAZIJOM

Objavljeno

on

Ugovor iz Minska je „mrtav“!

Krhko primirje koje je potpisano u Minsku između Ukrajine i separatističkih snaga (čitaj: TERORISTA) uz nazočnost Rusije, došao je svom kraju. Stalno granatiranje terorističkih snaga svaki dan se pojačava, a gubici Ukrajine su sve veći i povećavaju se iz dana u dan.

[ad id=”93788″]

 18.07.2016. poginulo je još 7 ukrajinskih vojnika u granatiranju i snajperske vatre od strane separatista i ruskih snaga koje su okupirale dijelove Ukrajine.
U proteklim danima na „crtu razdvajanja“ teroristi su dopremili i dopremaju teško naoružanje koje ne podliježe Ugovoru iz Minska, tj. dovoze se haubice 122 mm, 150 mm, višecijevni raketni bacači, tenkovi i sva sila topničkog oruđa.

Posljednji podatci kažu da su (Rusi) teroristi dopremili više od 700 tenkova, više od tisuću različitih topničkih sustava uključujući i cijevi raketnog topništva i minobacača, a bez uračunatih oklopnih transportera te ostale vojne komponente.

Navedene snage nalaze se na području okupiranog dijela Ukrajine, bez pričuvnih snaga oko granice s Ukrajinom, koje će ubrzo biti spremne i za totalnu invaziju Rusije na Ukrajinu.

Iako se uzduž granice s Ukrajinom nalaze snage koncentrirane na više mjesta, u slučaju invazije, vojni analitičari Rusije, ali i Ukrajine, smatraju da bi se mogao dogoditi „Blitzkrieg“ iz 3 pravca s glavnim udarima prema glavnom gradu Kijevu i to se ne može niti smije isključiti.

Isti ili sličan scenarij je trebao već biti izveden 19./20. srpnja 2014. i sve je bilo spremno za početak, ali je invaziju „spriječilo“ terorističko rušenje Boeinga 777, (Malayasia Airlines), let MH-17, (17.07.2014.) ruskim protuzračnim raketnim sustavom BUK dopremljenim iz Rusije. Tom prilikom teroristi su ubili 298 nevinih osoba, a među kojima je bilo 80 djece i studenata.

( https://www.youtube.com/watch?v=L4HJmev5xg0 )

(https://www.youtube.com/watch?v=VnuHxAR01Jo&app=desktop)

(http://en.censor.net.ua/photo_news/294234/russian_terrorist_strelok_claims_responsibility_for_downed_boeing_with_300_passengers_on_board_photo )

Kako se Rusija našla pred „povećalom“ svjetske javnosti i UN-a, invazija je „odgođena“. Kao potvrda uvoda u invaziju, navodim da su već nekoliko dana prije (neplanskog) rušenja Boeinga 777, počele „psihološke pripreme“ putem svih medija, a poglavito TV kuća u kojima su se „optuživale“ ukrajinske snage da gađaju i uništavaju ruska sela, što naravno, nikad nije odgovaralo istini. Istina je bila potpuno suprotna.

Danas je Ukrajina pred istim ili sličnim izazovima i opasnošću od ruske agresije i invazije, a koja bi se mogla odraziti na cijeli svijet, poglavito na EU.

13816906_558118654387877_1336053750_n.pngPripreme za invaziju počele su prije koji tjedan tzv. „marševima mira“ prema Kijevu, a u stvarnosti je to kao „repriza“ poznatog načina djelovanja ratnog zločinca Slobodana Miloševića taktikom tzv. „Jogurt revolucije“ ali na ruski način.

Dolazak  najavljenih tzv. „marševa mira“ očekuje se u Kijevu 26./27./28. srpnja 2016., kako bi se pokušali inscenirati sukobi u samom Kijevu, a nisu isključeni i tzv. „Teroristički napadi“ koji bi bili „izlika“ ili tzv. „opravdanje“, pred svjetskom zajednicom, ruskim OKUPATORSKIM snagama kao početak invazije.

„Teroristički čin“ ili bilo koji sukob u Kijevu vuče za sobom „povlačenje“ dijelova snaga sigurnosti sa crte obrane čime se ista crta obrane u „Donbasu“ automatski „slabi“ što bi bila dodatna olakšavajuća okolnost ruskom  agresoru na Ukrajinu.

Kako je vrijeme pokazalo još daleke 2008. i ruske agresije na Gruziju na dan otvaranja OI u Pekingu, (08.08.2008.) kad je cjelokupna svjetska pozornost bila na OI, Rusija je iskoristila taj „trenutak“.

Kako se bliži 06.08. 2016. i dan otvaranja OI u Brazilu, za očekivati je ista ili slična taktika djelovanja, uz dodatnu „olakšavajuću okolnost“, tj.  da su „oči“ EU usmjerene prema Turskoj i događanjima neposredno nakon neuspješnog „puča“ te uvođenja „Izvanrednog stanja“.

[su_heading size=”20″]UKRAJINA BRANI EUROPU, A EUROPA ZATVARA OČI![/su_heading]

[ad id=”93788″]

Tako bi se moglo nazvati cjelokupno stanje u Ukrajini.

Ukrajina je „prva crta obrane“ EU.

Kako se očekuju teški dani za Ukrajinu, EU će „šutjeti“, ne shvaćajući da sa te „crte obrane“ NEMA POVLAČENJA, ali pouzdano znam da sve to zna i Ukrajina i njihovi dokazani i analitičari i prekaljeni vojnici – VITEZOVI, koji su krenuli u obranu svoje Domovine velikim srcem isto kao i hrvatski branitelji u Domovinskom Obrambenom Ratu.

Ukrajina nije zaboravila zlo komunizma i što joj je to zlo „donijelo“, a poglavito nisu i ne smiju zaboraviti „GLADOMOR“ („HOLODOMOR“). Genocid u kojem je umrlo 7 000 000 Ukrajinaca!

Danas Ukrajina ima nekoliko „poteza“ kojim će spriječiti ili barem pokušati spriječiti najteže što dolazi s „Istoka“, a jedan od tih „poteza“ jeste i proglašenje „Izvanrednog stanja“ na području cijele Ukrajine ili ugroženih dijelova koji graniče s Rusijom, ali i s Bjelorusijom na sjeveru kao i s Moldavijom, uz pojačane crte obrane prema okupiranom Krimu.

Ne sumnjam da će ukrajinski vojni mozgovi pronaći najuspješniji način obrane kao što su i do sad uspijevali u neravnopravnoj borbi protiv višestruko  tehnički opremljenijeg i brojnijeg neprijatelja, a ukrajinski vojnici još jednom dokazati da su VITEZOVI!

SLAVA UKRAJINI! HEROJIMA SLAVA!

Milivoj Lokas/Kamenjar.com

[mom_video type=”youtube” id=”11SwnpOfbBE” width=”761″ height=”312″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari