Ukrajina – Privremeno smirivanje situacije na „crti bojišnice“

1
foto: unian

Jučer, 03.01.2017.  u 18:00 sati, na redovnoj konferenciji za tisak Ministarstvo obrane Ukrajine izvijestilo je da se na okupiranom području Ukrajine trenutno nalazi 40 000 vojnika od kojih su 5 000 redovni pripadnici Ruske federacije, prenosi Kamenjar.com

Ministarstvo izvješćuje i o 600 ruskih tenkova, 1 300 borbenih vozila, 860 topničkih sustava i više od 300 lansirnih raketnih sustava na okupiranom području Ukrajine – „Donbas“.

U izvješću se također spominju i napadi terorista iz okupiranih dijelova Ukrajine te stalne provokacije snajperskim djelovanjima kao i učestalim minobacačkim napadima koji su ipak manje jakosti za razliku od prosinca 2016., koji je bio najteži izazov Ugovoru iz Minska.

Podsjetimo se da je kroz prijašnja izvješća Ministarstva obrane Ukrajine, u kojima je na okupiranim dijelovima Ukrajine bilo i 12 500 pripadnika ruskih redovnih i specijalističkih postrojbi i plaćenika, 700 tenkova, 1 300 borbenih vozila i više od 1 200 topničkih cijevi i sustava, ipak taj broj malo smanjen.

To nas upućuje na trenutno privremeno smirivanje situacije na „crti bojišnice“.

Unatoč svakodnevnim pritiscima i provokacijama kao i na sve većem polaganju nade za mirom u okupiranim dijelovima Ukrajine od proruskih separatista i Rusije, čije postrojbe „službeno“ nisu okupatori, ali su zato „neslužbeni“ TERORISTI, daje nam nadu u provođenje Ugovora iz Minska i mirnoj reintegraciji okupiranih dijelova Ukrajine.

Ovo privremeno smanjivanje okupacijskih snaga može biti povezano i sa zimom, ali nije i ne smije se isključiti da se u samo nekoliko sati ili dana taj broj kao i aktivnosti okupatora može promijeniti piše Kamenjar.com

SLAVA UKRAJINI!

Milivoj Lokas

facebook komentari

  • Roman Stefic

    Sva sreca “kako se rusi nisu umjesali ” …. aha …