Connect with us

Gluposti

Putin rekao da ‘ne sumnja’ u pobjedu Rusije

Objavljeno

-

Foto: EPA

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u srijedu da “nimalo ne sumnja” u pobjedu Rusije u ofenzivi u Ukrajini, gotovo godinu dana nakon njezina početka i unatoč nizu teških vojnih poraza.

Pobjeda je “sigurna, u to nimalo ne sumnjam”, rekao je ruski predsjednik, tijekom putovanja u tvornicu oružja u Sankt Peterburgu.

Po Putinovim riječima, Rusiji bi mogli pomoći “jedinstvo ruskog naroda, odvažnost i junaštvo naših vojnika (…) i, naravno, rad našeg vojno-industrijskog sektora”.

Kremaljski čelnik je opetovao da se Rusija bori s “neonacističkim režimom” u Ukrajini i istaknuo da će i ubuduće “pomagati” stanovnicima na separatističkom istoku Ukrajine.

“Ne možemo ih ne zaštititi”, istaknuo je. “Pobijedit ćemo”.

Ove izjave dolaze oko 11 mjeseci nakon početka ofenzive u Ukrajini, gdje su ruske snage zadnjih mjeseci pretrpjele niz velikih poraza u borbi s ukrajinskim postrojbama.

Zbog teškoća na terenu Putin je naredio mobilizaciju 300.000 pričuvnika i kampanju bombardiranja ukrajinske energetske infrastrukture.

Prošlog tjedna ruska vojska i plaćenici skupine Wagner izvijestili su da su zauzeli gradić Soledar, na istoku Ukrajine, blizu Bahmuta koji Rusi mjesecima pokušavaju osvojiti.

Vladimir Putin je nakon vijesti o zauzimanju Soledara pohvalio “pozitivnu dinamiku” na bojištu, ističući da “sve ide po planu ministarstva obrane i glavnog stožera oružanih snaga”. (Hina)

Gordan Akrap: Ruska vojska je u rasulu

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari