Connect with us

Ukrajina

Ukrajina: Ruske bespilotne letjelice eksplodirale na teritoriju Rumunjske

Objavljeno

-

Foto: Oleg Nikolenko / facebook

Glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova rekao je da su ruske bespilotne letjelice pale i eksplodirale na rumunjskom teritoriju u noći na ponedjeljak tijekom ruskog napada na ukrajinsku lučku infrastrukturu na rijeci Dunav.

Rumunjska je članica NATO saveza.

“Prema ukrajinskoj državnoj graničnoj službi, sinoć su tijekom masovnog ruskog napada u blizini luke Izmail ruski ‘Šahedi’ pali i eksplodirali na teritoriju Rumunjske”, napisao je ukrajinski dužnosnik Oleg Nikolenko na Facebooku.

“To je još jedna potvrda da ruski raketni teror predstavlja veliku prijetnju ne samo sigurnosti Ukrajine, već i sigurnosti susjednih zemalja, uključujući države članice NATO-a”, rekao je.

Nikolenko je objavio fotografiju na kojoj se vidi plamen nakon eksplozije na suprotnoj obali Dunava.

Ukrajinski izvor rekao je Reutersu da su dvije ruske bespilotne letjelice pale na rumunjsku stranu Dunava.

Nikolenko je pozvao zapadne partnere da ubrzaju isporuke sustava protuzračne obrane Ukrajini.

Rusija je tijekom noći pokrenula zračni napad na Izmail, jednu od glavnih ukrajinskih riječnih luka za izvoz žitarica.

Nakon odustajanja od ugovora o izvozu ukrajinskog žita preko luka u Crnom moru, Moskva je pokrenula česte napade na luke na Dunavu, koje su od tada postale glavna ukrajinska ruta za izvoz žitarica.

Napad u ponedjeljak, u kojemu su oštećena skladišta i zapaljene zgrade u izmailu, uslijedio je nakon ruskih napada u nedjelju na drugu veliku dunavsku luku Reni, u kojima je lučka infrastruktura oštećena, a najmanje dvije osobe ozlijeđene. (Hina/K)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari