Connect with us

Ukrajina

Ukrajina smijenila dvojicu visokih dužnosnika važnih za ratnu ekonomiju

Objavljeno

-

Foto: EPA

Ukrajinski parlament u četvrtak je donio odluku o smjeni dvojice visokih dužnosnika koji su držali ključne portfelje za ratnu ekonomiju, zamjenika premijera za infrastrukturu i ministra poljoprivrede.

Većina od 272 zastupnika glasala je za smjenu zamjenika premijera Oleksandra Kubrakova, koji je nadzirao program obnove i zagovarao nastojanja da se uspostave crnomorski plovni putovi za vrijeme de facto ruske blokade.

Kubrakov je na Facebooku poručio da se njim nije unaprijed razgovaralo o smjeni te kako mu nije pružena prilika da brani svoj mandat u saborskom izlaganju.

Zastupnici su prihvatili i ostavku ministra poljoprivrede Mikole Solskog protiv kojega se vodi istraga zbog navodne umiješanosti u nezakonito stjecanje državnog zemljišta, no taj 44-godišnjak negira optužbe.

Vlada sada ima pet upražnjenih ministarskih mjesta, rekao je Oleksij Hončarenko, zastupnik iz oporbene stranke Europska solidarnost.

U sadašnjoj vladi ima više od 20 ministarskih resora.

S obzirom na to da se Zelenskom ovaj mjesec bliži kraj petogodišnjeg mandata, a izbori nisu zakazani zbog rata, neki su ga političari pozvali da umjesto toga formira vladu nacionalnog jedinstva. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas