Connect with us

Ukrajina

Ukrajina: Zelenskij posjetio vojnike na istočnom bojištu

Objavljeno

-

Foto: EPA

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je u ponedjeljak da je posjetio istočno bojište, gdje se sastao s ukrajinskim vojnicima koji su uz velike napore oslobodili od Rusa okolicu grada Bahmuta razorenog u ratu.

“Posjetio sam (…) bojne koje izvršavaju borbene zadaće” u okolici Donecka, “razgovarali smo sa zapovjednikom o problemima na koje nailaze vojnici i o prijedlozima za njihovo rješavanje”, napisao je na Telegramu.

Zelenski je svoje poruke popratio videosnimkama na kojima se rukuje s vojnicima iz raznih postrojba i razgovara s njima na nepoznatom mjestu.

Ukrajina je u ponedjeljak rekla da polagano napreduje u teškoj protuofenzivi koju je počela prije više od dva mjeseca kako bi oslobodila sva područja pod ruskom okupacijom.

Na X-u (bivšem Twitteru) Zelenski je zahvalio Sjedinjenim Državama “na novom paketu vojne pomoći vrijednom 200 milijuna dolara”.

U Bahmutu, na istoku, snage Moskve su sada u poziciji da odbijaju napade, pošto su ga u svibnju zauzele nakon višemjesečnih krvavih borba.

No Kijev nailazi na teškoće nešto sjevernije, blizu Kupjanska, a ruski predsjednik Vladimir Putin često ističe da je ukrajinska protuofenziva propala. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari