Connect with us

Ukrajina

Ukrajina želi učiniti važan korak prema članstvu u NATO-u na samitu u srpnju

Objavljeno

-

Foto: EPA

Ukrajina radi na tome da osigura “snažan i dalekosežan korak” prema članstvu u NATO-u na samitu vojnog saveza u Washingtonu u srpnju, rekao je ukrajinski ministar vanjskih poslova u utorak.

Američka veleposlanica pri NATO-u Julianne Smith je prošlog mjeseca rekla da ne očekuje da će savez Ukrajini uputiti pozivnicu za članstvo na nadolazećem samitu.

Šef ukrajinske diplomacije Dmitro Kuleba je, na pitanje novinara o ciljevima Kijeva na vošingtonskom samitu, rekao da neće pružiti pojedinosti o raspravama, no da postoji “veoma aktivna uključenost” s vodstvom NATO-a i saveznicima.

“Mislimo da Ukrajina ispunjava glavne kriterije za članstvo, što je sposobnost obrane granica NATO-a. To činimo braneći Ukrajinu”, rekao je novinarima na internetskoj tiskovnoj konferenciji.

“Naporno radimo na tome da ostvarimo snažan i dalekosežan korak prema ukrajinskom članstvu u NATO-u na samitu u Washingtonu”.

Rusija, koja je započela invaziju na Ukrajinu u veljači 2022., oštro se protivi dugoročnoj strateškoj ambiciji Kijeva da se pridruži NATO savezu. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari