Connect with us

Ukrajina

Ukrajinci probili prvu crtu ruske obrane – Surovikinovu liniju

Objavljeno

-

Ukrajinci probili prvu liniju ruske obrane u regiji Zaporižja

Ukrajinska vojska tvrdi da je probila ‘prvu liniju’ ruskih uporišta u regiji Zaporižja, što je znak da se Kijev približava moskovskoj mreži utvrđenih rovova duž južne bojišnice.

Ukrajinska vojska jučer je tvrdila da su njezine jedinice napredovale prema dva sela južno i istočno od Roborynea, sela u Zaporižju koje je Kijev vratio prošloga tjedna tijekom iscrpljujuće protuofenzive koja donosi tek postupan uspjeh.

U smjeru Novodanilivka-Novoprokopivka ukrajinski vojnici bili su uspješni, konsolidiraju svoje položaje, gađaju topničkom vatrom identificirane neprijeteljse ciljeve , priopćio je glavni stužer ukrajinske vojske.

Svjedočanstva koje je analizirao CNN bacaju novo svjetlo na brojne izazove ukrajinskih vojnika koji se pokušavaju probiti kroz gusti sustav minskih polja, protutenkovskih prepreka i raširene mreže tunela u dijelovima južne i istočne Ukrajine.

Kako pišu američki mediji, Ukrajinci su možda probili prvi liniju obrane tzv. Surovikine linije, nazvane po ruskom generalu Sergeju Surovikinu koji je naredio izgradnju guste obrane, kombinaciju rovova, miniskih polja i protutenovskih prepreka uoči protuofenzive.

George Barros, analitičar pri Institutu za proučavanje rata, podijelio je geolokaciju ukrajinskih snaga izvan Verbovea – ali je upozorio da one ne znače da je vojska probila liniju obrane Surovikin.

Treba nam još dokaza, poručio je.

Dobro zapamtimo što se ovdje događa

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari