Connect with us

Naši u svijetu

Ukrajinci uništili dio ruskog konvoja koji je ušao u zemlju

Published

on

Osim tog konvoja još jedan konvoj došao je blizu ukrajinske granice, ali u utorak navečer nije prešao na ukrajinski teritorij. 

9561261_original-800x600

Ruski vojni konvoj ušao je u Ukrajinu, a ukrajinske snage bombardirale su neke od kamiona i uništile ih. Ukrajinci su optužili Rusiju da je bombardirala njihove snage, dok Rusi tvrde da njihove snage nisu prešle granicu i optužuju Ukrajince da opstruiraju dostavu humanitarne pomoći, prenosi Reuters.

Glasnogovornik ukrajinske vojske Andrij Lisenko rekao je da su kijevske snage zatekle ruski konvoj kako pod okriljem noći prelazi granicu.

– Odgovarajući potezi su povučeni i dio konvoja više ne postoji – rekao je Lisenko.

The Guardian javlja kako je u konvoju bilo 23 oklopna transportera, cisterne s gorivom i ostala logistička vozila. Vozila su imala službene ruske vojne tablice te su prema granici putovali blizu ruskog grada Donjecka koji se nalazi oko 200 kilometara od ukrajinskog Donjecka, a na ukrajinski teritorij prešli su nakon što je pala noć zemljanom stazom kroz rupu u ogradi s bodljikavom žicom koja označava granicu.

The Guardian piše kako nije vjerojatno da kamioni predstavljaju punu rusku invaziju, ali navodi i da je to neosporan dokaz o onome što je Ukrajina dugo tvrdila – da su ruske trupe aktivne unutar njezinih granica.

Osim tog konvoja još jedan konvoj došao je blizu ukrajinske granice, ali u ju utorak navečer nije prešao. Radi se o ruskom konvoju humanitarne pomoći.

Ukrajinski dužnosnici izjavili su da će ruski konvoj humanitarne pomoći pregledati ukrajinski graničari, javlja BBC.

Dva novinara u četvrtak su rekla da su vidjela dva ruska vojna vozila kako idu prema Ukrajini, na teritorij koji drže pobunjenici. U petak je glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen potvrdio “upad”.

– Vidjeli smo kontinuirani tijek oružja i boraca iz Rusije u istočnu Ukrajini, što je jasna demonstracija trajne ruske umiješanosti u njezinu destabilizaciju – rekao je Fogh Rasmussen. VL

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari