Connect with us

Ukrajina

Ukrajinci: Uništili smo deset ruskih tenkova u jednoj noći (VIDEO)

Objavljeno

-

Komandant Kopnenih snaga Ukrajine i komandant Istočne grupe Oružanih snaga Ukrajine Oleksandar Sirski rekao je da Rusi napadaju gotovo duž cijelog istočnog fronta i da je Bahmut i dalje epcentar neprijateljstva.

“Borbe za grad se nastavljaju. Neprijatelj je angažirao sve svoje snage i nastoji probiti odbranu na nekoliko frontova i potpuno okružiti grad”, izjavio je Sirski.

Služba sigurnosti Ukrajine (SBU) objavila je snimak uništavanja deset ruskih tenkova i jednog oklopnog vozila, a tvrde da su to postigli u samo jednoj noći, prenosi Slobodna Dalmacija. Kažu da su tenkove uništili specijalci iz njihove jedinice “Bijeli Vukovi”. “Naši specijalci centra Specijalnih operacija ‘A’ uništili su neprijateljsku opremu u pravcu Donjecka. Također je spaljen i jedan neprijateljski BTR. Tim činom, u jednoj noći uništeno je 11 meta,” piše u objavi.

Komandant Kopnenih snaga Ukrajine i komandant Istočne grupe Oružanih snaga Ukrajine Oleksandar Sirski rekao je da Rusi napadaju gotovo duž cijelog istočnog fronta i da je Bahmut i dalje epicentar neprijateljstva. “Borbe za grad se nastavljaju. Neprijatelj je angažirao sve svoje snage i nastoji probiti obranu na nekoliko frontova i potpuno okružiti grad”, izjavio je Sirski.

Rusija u Ukrajini koristi staro streljivo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari