Connect with us

Ukrajina

Ukrajinska vojska: ruska ofenziva kod Jahidne neuspješna

Objavljeno

-

Ruski tenk pucnjava
Foto: EPA/arhiva

Ukrajinska vojska objavila je u nedjelju da je Rusija dan ranije imala neuspješnu ofenzivu u blizini Jahidne, nakon što je ruska plaćenička skupina Wagner ustvrdila da je zauzela to selo u istočnoj Ukrajini u blizini žarišta intenzivnih borbi.

Glavni stožer ukrajinskih oružanih snaga naveo je u jutarnjem izvješću da Rusija nastavlja koncentrirati ofenzivne napore duž cijele linije Bahmuta, gdje se nalazi Jahidne.

Višemjesečna borba za Bahmut, gdje je ostalo samo oko 5.000 od 70.000 stanovnika, jedna je od najkrvavijih borbi od početka ruske invazije prije godinu dana.

Vođa ruskih plaćenika Jevgenij Prigožin rekao je u subotu da su njegove snage zauzele Jahidne, a dan ranije Berhivku, susjedno selo na periferiji Bahmuta.

No, ukrajinski bilten navodi da se napadi nastavljaju te da su “ofenzive neuspješne” u blizini šest naselja, uključujući Jahidne i Berhivku, u regiji Donecka, za koje Moskva tvrdi da ih je zauzela.

Reuters nije mogao provjeriti ta izvješća s bojišta.

U ukrajinskom nedjeljnom izvješću navodi se da su ruske snage granatirale 22 naselja duž tog dijela bojišnice u Donecku tijekom proteklog dana, te da je Ukrajina obranila 71 napad u Donecku i drugdje duž linije bojišnice.

Žestoke bitke duž prve crte bojišnice na jugu i istoku Ukrajine, posebno u blizini Bahmuta, sada se svode na puzajuće pokušaje obje strane da pomaknu liniju, ponekad samo nekoliko metara.

Rusija je napredovala u okruživanju Bahmuta, ali ga nije uspjela zauzeti. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari