Connect with us

Ukrajina

Ukrajinske oružane snage pojačavaju topničku vatru na jugu

Objavljeno

-

Foto: EPA (arhiva)

Ukrajinske oružane snage pojačale su intenzitet topničke vatre diljem južne Ukrajine, a dalekometni precizni udari nastavili su ometati rusku vojnu opskrbu, priopćilo je u utorak britansko ministarstvo obrane

Rusija je od početka kolovoza uložila napore da ojača svoje snage na zapadnoj obali rijeke Dnjepar oko Hersona, navodi ministarstvo u svom dnevnom obavještajnom biltenu.

Ukrajinske snage granatirale su trajekte koje Rusija koristi za opskrbu džepa na zapadnoj obali rijeke Dnjepar u regiji Herson, rekao je ranije Oleksij Arestovič, viši savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Najmanje četiri osobe poginule su, a četiri su ranjene u ruskom granatiranju drugog najvećeg ukrajinskog grada Harkiva u utorak, rekao je regionalni guverner.

“Kao rezultat granatiranja središnjeg dijela Harkiva, najmanje 4 osobe su poginule, a još 4 su ozlijeđene”, napisao je Oleh Sinehubov, guverner regije Harkiv na sjeveroistoku Ukrajine, u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Rusija, koja je izvršila invaziju na Ukrajinu 24. veljače u, kako je naziva, posebnoj vojnoj operaciji, poriče da namjerno gađa civile iako su njezini napadi razorili ukrajinska mjesta i gradove. (Hina)

Zelenskij ruskim vojnicima: Odlazite

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari