Connect with us

Ukrajina

Ukrajinski dužnosnici koji bježe od svojih ratnih dužnosti bit će smijenjeni

Objavljeno

-

Foto: EPA

Dužnosnici ukrajinske vlade koji izbjegavaju svoje dužnosti tijekom rata brzo će biti smijenjeni, rekao je u četvrtak Andrij Jermak, predstojnik ureda predsjednika Volodomira Zelenskog u jeku borbe protiv korupcije.

Više od dvanaest dužnosnika smijenjeno je ovaj tjedan nakon niza skandala i optužbi o korupciji. Politički analitičari rekli su da Zelenskij treba pokazati zapadnim političarima i Ukrajincima iscrpljenima od rata da je ozbiljan u svojoj nakani kažnjavanja zloupotrebe vlasti.

“Svatko bi trebao shvatiti vlastitu razinu odgovornosti prema zemlji i naciji tijekom rata. Tko god zaboravi na to, reakcija će biti brza”, rekao je Jermak.

“Ovo će se dogoditi svakome tko si dopusti da zaboravi (svoje dužnosti), bez obzira na titule i urede”, napisao je Jermak na Twitteru.

Među skandalima bio je onaj zamjenika ministra obrane koji je podnio ostavku nakon izvješća, koje je opovrgnuo, da je njegovo ministarstvo plaćalo prenapuhane cijene za hranu vojsci.

Predsjednikov savjetnik kojeg su lokalni mediji prozvali da vozi skupe automobile također je dao ostavku, kao i viši tužitelj za kojeg su ukrajinski mediji izvijestili da je otišao na odmor u Marabellu u Španjolskoj, prekršivši pravila ratnog stanja.

Tisuće ukrajinskih civila su ubijene, milijuni raseljeni, a gradovi pretvoreni u ruševine otkad su ruske snage izvršile invaziju na Ukrajinu prije 11 mjeseci. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari