Connect with us

Ukrajina

Ukrajinski ministar obrane: Ukrajina očekuje procvat u proizvodnji dronova

Objavljeno

-

Foto: EPA

Ukrajina namjerava povećati proizvodnju bespilotnih letjelica već ove jeseni, rekao je u nedjelju ukrajinski ministar obrane u vrijeme kada njegova zemlja izvodi sve više napada bespilotnim letjelicama na ruski teritorij.

Ukrajinski napadi bespilotnim letjelicama na ruski teritorij postali su učestaliji u proteklim tjednima, s desecima bespilotnih letjelica koje nekih dana istovremeno napadaju Rusiju, čak do zapadnog ruskog grada Pskova koji je 600 kilometara udaljen od Ukrajine.

Kijev je koristio i zračne bespilotne letjelice za napade na aerodrome i vodene bespilotne letjelice za napade na brodove i mostove na Krimu.

“Mislim da će ove jeseni biti procvat u proizvodnji različitih ukrajinskih bespilotnih letjelica: letećih, plutajućih, puzajućih, i tako dalje, a to će nastaviti volumenski rasti”, rekao je Oleksij Reznikov ukrajinskoj državnoj novinskoj agenciji.

Jedan od razloga za rast proizvodnje jest taj što su vlasti umanjile različite regulative i zakone, rekao je.

“Tako da smo ponovno napisali propise i pojednostavnili postupak”, rekao je.

Ukrajina jako ovisi o opskrbama modernog zapadnog oružja, no Kijev je obećao da ga neće koristiti na ruskom teritoriju i da će za takve napade koristiti samo oružje vlastite proizvodnje, posebno bespilotne letjelice.

Rusko ministarstvo obrane u petak je reklo da je uništilo ukupno 281 ukrajinsku bespilotnu letjelicu tijekom proteklog tjedna, od čega 29 iznad zapadnih regija Rusije, što govori o razmjerima rata bespilotnim letjelicama između Rusije i Ukrajine.

Ukrajina je napala nekoliko aerodroma duboko u Rusiji, središte Moskve te vojne baze na okupiranom Krimu i regijama blizu ukrajinske granice.

Ukrajinski dužnosnici obično kažu malo ili ništa o napadima na ruske ciljeve, no tvrde da je uništavanje ruske infrastrukture vitalno za ukrajinske ratne napore. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari