Connect with us

BiH

Ulaganja Hrvatske u projekte bh. Hrvata su ulaganja i u BiH

Objavljeno

on

Predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Daria Krstičević sastala se s veleposlanicom Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Azrom Kalajdžisalihović.

Predstojnica Krstičević upoznala je veleposlanicu Kalajdžisalihović s radom, aktivnostima i programima koje Ured provodi te iskoracima koje je Republika Hrvatska napravila u raspodjeli sredstava za programe i projekte od strateškog interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini.

Naglasila je da su sva ulaganja Republike Hrvatske putem projekta i programa od interesa za bosanskohercegovačke Hrvate, istodobno i ulaganja u cijelu Bosnu i Hercegovinu, doprinosi cjelokupnom boljitku zemlje, gdje su Hrvati neodvojivi i konstitutivni dio, priopćeno je iz Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Veleposlanica Kalajdžisalihović pohvalila je napore koje Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske čini te izrazila zahvalnost Republici Hrvatskoj na pomoći koju pruža u svim aspektima Bosni i Hercegovini.

Na sastanku se razgovaralo i modalitetima suradnje između Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj.

Istaknuta je spremnost da se pojedina pitanja od obostranog značaja zajednički rješavaju te je naglašeno da su dobrosusjedski odnosi dvaju zemalja te čvrsta upućenost jednih na druge u različitim područjima, dobar temelj za buduću još kvalitetniju suradnju, stoji u priopćenju.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari