Connect with us

Pregled

Ulica ili Trg generala Janka Bobetka

Objavljeno

-

Klub HDZ-ovih zastupnika u Gradskoj skupštini Grada Zagreba pokrenuo je inicijativu za imenovanje glavne ulice ili trga u budućem naselju Podbrežje (Novi Zagreb) po generalu Janku Bobetku.

Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova Gradske skupštine na svojoj je današnjoj sjednici jednoglasno podržao prijedlog koji je – u ime HDZ-a – iznio predsjednik tog odbora dr. Ivan Ćelić.

Priopćenje HDZ-ova kluba prenosimo u cijelosti:

S obzirom da je Hrvatski generalski zbor u srpnju prošle godine uputio zamolbu Gradskoj skupštini da jedna od ulica u Gradu Zagrebu dobije ime po stožernom generalu Hrvatske vojske Janku Bobetku, Klub HDZ-ovih zastupnika pokrenuo je inicijativu da središnji trg u novom zagrebačkom naselju Podbrežje koje kreće s izgradnjom nosi ime po generalu Bobetku.

Tijekom rata, u travnju 1992. godine, prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman dodijelio mu je čin generala zbora Hrvatske vojske, a u studenom iste godine general Bobetko postaje načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

General Bobetko je sudjelovao u brojnim oslobodilačkim akcijama tijekom Domovinskog rata, među njima oslobođenje Dubrovnika te jedne od ključnih operacija Maslenica i Medački džep.

Zbog svoje ogromne uloge u Domovinskom ratu, ljubavi prema Domovini i hrvatskom narodu, general Bobetko zaslužio je da se glavna ulica ili trg u budućem naselju imenuje upravo po njemu, tim više što je to dio Zagreba koji je najbliži sisačkom kraju, gdje je general rođen i gdje mu se nalazi posljednje počivalište.

Na ovaj način, zastupnici Hrvatske demokratske zajednice nastavit će sa svojim zahtjevima da ulice i trgovi u Zagrebu nose imena branitelja i velikana Domovinskog rata – čime će se neprekidno držati živim sjećanje na njih.

Valja napomenuti da su prijedlog o imenovanju po generalu Bobetku svi članovi Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova jednoglasno podržali.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari