Pratite nas

Kronika

Uljanik – DORH objasnio kriminal teži od milijardu i pol kuna

Objavljeno

na

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 14 hrvatskih državljana i jedne pravne osobe s područja Pule, zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Za gospodarski kriminal kojim je Uljanik oštećeno za iznos veći od milijardu i pol kuna, riječki DORH donio je rješenje o provođenju istrage.

”Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja i zaprimljene kaznene prijave PNUSKOK-a protiv dvanaestorice osumnjičenih fizičkih osoba te provedene dokazne radnje ispitivanja svih prijavljenih osumnjičenika u Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci, ovo je državno odvjetništvo donijelo rješenje o provođenju istrage protiv četrnaestorice hrvatskih državljana (1954., 1960., 1955., 1968., 1946., 1953., 1947., 1973., 1971., 1957., 1966., 1971., 1954., 1967.) i jedne pravne osobe s područja Pule, zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju iz članka 246. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona, a u odnosu na jednog okrivljenika i zbog kaznenog djela subvencijske prijevare iz članka 258. stavak 3. KZ-a. Protiv pravne osobe rješenje je donijeto zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju iz članka 246. stavak 1. i 2. KZ-a i subvencijske prijevare iz članka 258. stavak 3. u vezi članka 3. stavak 1. Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela. (29. 3. 2019.)

Osnovano se sumnja da su okrivljenici (prvi, treći, četvrti, peti, šesti, deveti, dvanaesti, četrnaesti i petnaesti) od siječnja 2010. do sredine studenoga 2016. godine u Puli, na zahtjev i u dogovoru s drugookrivljenikom i desetookrivljenikom kao direktorima dvaju povezanih društava iz Pule; postupajući protivno članku 252. stavak 2. Zakona o trgovačkim društvima na štetu društva o čijim su se interesima bili dužni brinuti; ugovorili gradnju ukupno četiri broda za prijevoz rasutih tereta tzv. bulk carriera, po cijeni znatno nižoj od obračunatih planiranih troškova proizvodnje, iako svjesni da će to rezultirati teško nadoknadivim gubitkom u poslovanju društva, te znajući da kupci nemaju u cijelosti osigurana sredstva za financiranje izgradnje naručenih brodova.

Financijske obaveze prema ugovorima o gradnji brodova samo su u manjoj mjeri izvršene, djelomično i kroz izdavanje bezvrijednih preferencijalnih dionica, bez da je prethodno izvršena procjena njihove vrijednosti, čime je trgovačko društvo iz Pule oštećeno za iznos od ukupno 233.955.470,00 USD. Osnovano se sumnja da je za financiranje izgradnje jednog od brodova bio ishođen i kratkoročni kredit za koje je Ministarstvo financija Republike Hrvatske izdalo državno jamstvo koje je i naplaćeno od banke u iznosu od 91.881.886,55 kuna i 805.242,67 USD.

Nadalje, postoji osnovana sumnja da su drugookrivljenik kao odgovorna osoba trgovačkog društva s područja Pule; u cilju da za to trgovačko društvo nezakonito pribavi novac od sedmookrivljenika kao odgovorne osobe trgovačkog društva koje je korisnik državnih potpora i koje je bilo dužno pridržavati se pravila o državnim potporama za sanaciju i restrukturiranje; zatražio kratkoročnu pozajmicu koju je sedmookrivljenik bez potrebne odluke i odobrenja nadzornog odbora tog društva odobrio pa je s drugookrivljenikom 17. rujna 2013. zaključio ugovor o kratkoročnom zajmu iznosa od 36.000.000,00 kuna na rok od šest mjeseci, a taj je rok produžen do 16. ožujka 2015., dok navedeni iznos do danas nije vraćen.

Osnovano se sumnja da je drugookrivljenik od prosinca 2013. do ožujka 2014. godine, s nakanom da za svoje društvo nedopušteno iskoristi sredstva državne potpore namijenjena drugom društvu, uplaćeni iznos koji je u skladu sa sporazumom zaključenim s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture bio u obvezi proslijediti korisniku potpore, brodogradilištu iz Rijeke, zadržao za svoje društvo, ispunivši naknadno tek manji dio svoje obveze, čime je oštetio državni proračun Republike Hrvatske iz kojeg su namjenska sredstva isplaćena, za iznos od nevraćenih 21.960.520,00 kuna.

Rješenjem o provođenju istrage osnovano se sumnja da je šestookrivljenik, u nakani da pribavi veliku nepripadnu korist društvu koje zastupa, zatražio od prvookrivljenika, trećeokrivljenika, devetookrivljenika i jedanaestookrivljenika; odnosno odgovornih osoba i članova nadzornog odbora društva koje je u postupku restrukturiranja i kao takvo korisnik državnih potpora zbog čega je u obvezi suzdržavati se od rizičnih ulaganja i stjecanja dionica u trgovačkim društvima; da zaključe ugovor o kupnji dionica dviju ino kompanija, bez ikakve prethodne procjene njihovih vrijednosti, a tim su ugovorom i izjavom o prijeboju zatvorili potraživanja koja je društvo u restrukturiranju imalo kao podizvođač na izgradnji dvaju brodova za naručitelja. S obzirom da kupljene dionice ne nose nikakav zajamčeni prinos, kao i da su brodovi dviju stranih kompanija ujedno i jedina njihova imovina te su hipotekarno opterećeni, to se prodajom 40 posto dionica po tržišnoj cijeni navedeno trgovačko društvo nepripadno okoristilo za 103.807.299,60 kuna.

Osnovano se sumnja da su 30. listopada 2017. u Rijeci, osmookrivljenik kao odgovorna osoba brodogradilišta iz Rijeke s prvookrivljenikom, trećeokrivljenikom i četvrtookrivljenikom kao članovima uprave dioničkog društva iz Pule; iako su prema prihvaćenom programu restrukturiranja društva u poteškoćama preuzeli obvezu kao većinski vlasnik dionica restrukturiranog društva voditi brigu i o njegovim interesima; kako bi se završio postupak restrukturiranja prikazivanjem investicija, sukladno zajedničkom dogovoru zaključili ugovor o kupoprodaji postrojenja tzv. panel linije za kojom kupac nije imao nikakve potrebe jer nije imalo izgledan niti jedan ugovor o gradnji brodova koji zahtijevaju uporabu takve tehnologije te je nikada nije niti koristilo. Plaćanjem linije i izvedenih radova na njenom postavljanju oštećeno je brodogradilište iz Rijeke u ukupnom iznosu od 22.353.072,61 kuna”, stoji u priopćenju DORH-a.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Kronika

Dodik: Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) prisluškuje medije u BiH i okruženju

Objavljeno

na

Objavio

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik na današnjoj pres-konferenciji u Istočnom Sarajevu iznio informacija da Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) prisluškuje medije u BiH i okruženju.

Kazao je da se radi o odluci pod brojem protokola 05/1-4-1547/19 od 10. travnja ove godine.

On je istaknuo da je u dokumentu navedeno da se “vodi obrada” desetak medija, među kojima je i Večernji list.

Glavni i odgovorni urednik “Večernjeg lista” Jozo Pavković kazao je za “Avaz” da je to “u svakom slučaju zabrinjavajuće, posebno ako to tvrdi predsjedatelji Predsjedništva BiH. – Očekujem da se do kraja istraži ova informacija.

Utvrdi li se točnom, onda ćemo posve sigurno izvijestiti sve relevantne adrese te zatražiti zaštitu međunarodnih medijskih udruga, ali i kažnjavanje odgovornih za pokušaj gušenja slobode riječi. Sloboda medija zajamčena je brojnim međunarodnim i bh. dokumentima koji govore o ljudskim pravima te medijskim slobodama – kazao je Pavković, piše Večernji List.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Kronika

Uskoro će đaci i radnici ostati bez javnog prijevoza

Objavljeno

na

Objavio

Prijevoznici okupljeni unutar Udruge hrvatskih autobusnih javno linijskih prijevoznika upozoravaju da će u sljedećim mjesecima biti primorani obustaviti javni prijevoz putnika diljem RH. U udruženju se nalazi preko 4000 radnika i 2000 autobusa, kojima se održava preko 80% županijskog prijevoza putnika za potrebe dnevnih migracija.

Privatni prijevoznici su diskriminirani u odnosu na javne prijevoznike unatoč činjenici da pokrivaju najveći dio teritorija RH i da održavaju linije koje imaju najmanju isplativost. HŽ Putnički prijevoz kao i autobusni prijevoznici u javnom vlasništvu su potpisali Ugovore o javnim uslugama te osigurali svoje financiranje, na isti način kako je to riješeno u ostatku EU.

Trenutno je završilo e-savjetovanje za pravilnik kojim se pruža ista prilika i privatnim prijevoznicima, no rokovi su vrlo kratki, te je nužno da se isti što prije donese te da se pod hitno sklope Ugovori o javnim uslugama i osigura nesmetano financiranje javnog linijskog prijevoza širom RH. Privatni prijevoznici u ostalim EU zemljama imaju ove uvjete i sada ne ostvaruju gubitke u poslovanju kao što je slučaj s našim prijevoznicima, kaže Hrvoje Meštrović, predsjednik Udruge hrvatskih autobusnih javno linijskih prijevoznika.

Danas svjedočimo stalnom odlasku naših radnika (posebice vozača) koje više ne možemo zadržati s obzirom na gubitke koje ostvarujemo na ovim linijama. Ovim vozačima su otvorena radna u EU upravo iz razloga što su njihovi prijevoznici rentabilni, tj. mogu im ponuditi puno bolje uvjete nego naši prijevoznici, ističe Meštrović.

Situacija je hitna i upitno je održavanje linija, tj. uskoro će se dogoditi da će građani u diljem RH ostati bez prijevoza đaka, radnika, umirovljenika ukoliko se ne sklope Ugovori o javnim uslugama u najkraćem mogućem vremenu. Kolaps je pred nama i prijevoznici upozoravaju da je vrlo malo vremena preostalo da se to spriječi.

“Trenutno su autobusni linijski prijevoznici diskriminirani u odnosu na gradske prijevoznike i HŽ putnički prijevoz budući da s njima nisu sklopljeni Ugovori o javnim uslugama sukladno europskoj direktivi. Hrvatska se mora prilagoditi uredbi EU 1370/2007 o uslugama javnog željezničkog i cestovnog prijevoza putnika, koja ima krajnji rok primjene 03. prosinca 2019″, kaže Meštrović i dodaje da je već u zakašnjenju.

“Kako da mi organiziramo posao, imamo problema s vozačima koji odlaze van na ista radna mjesta, samo na veće plaće, kako poslovati u neizvjesnosti i jamčiti posao vozačima”, objašnjava Meštrović i ističe da će veliki problem nastati jer djeca iz udaljenih mjesta neće već ove zime moći doći do škole.

Udruga je pri osnivanju imala 29 autobusnih javno linijskih prijevoznika koji zajedno zapošljavaju 4018 radnika, raspolažu s 2045 autobusa i obavljaju preko 80% županijskog autobusnog javno linijskog prijevoza na području Republike Hrvatske.

Kako doznajemo, razgovori u ministarstvu prometa su započeli, ali rješenja zasad nema. Tako da bi taj problem uskoro mogao postati posredno i problem ministrice Blaženke Divjak, jer đaci iz udaljenih mjesta će bez prijevoza teško do škole, piše Hrvatska Danas

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari