Pratite nas

Komentar

Uloga HNS-a u kukuriku devijacijama i procesu urušavanja nacionalne države

Objavljeno

na

Pokojnom Račanu svašta se moglo zamjeriti. I u mnogočemu bio je kontroverzan ako gledamo sa stanovišta domoljublja. No, činjenica je da je Račan poslije parlamentarnih izbora 2003. gospodski priznao poraz i prenio vlast tada pobjedničkom HDZ-u, piše Tomislav Stipić za Hrsvijet.net

Međutim, sol na ranu tada je Račanu dodatno stavila Vesna Pusić koja je revolucionarno pozivala Račana da se bori do kraja govoreći: gotovo je kad je gotovo. Zaigrala se tada Vesna priželjkujući ljuti boj do zadnje kapi krvi, kao da se radi o krvožednoj srednjovjekovnoj borbi dobra i zla. Iako je bilo jasno da je šestojanuarska koalicija izgubila izbore, Vesna Pusić se bezobrazno htjela održati na vlasti prkoseći volji većine birača iskazanoj na izborima.

Već je tada i slijepcu bilo jasno da su Vesni Pusić i njezinom HNS-u na pameti samo fotelje koje su valjda samo njima namijenjene. Poput parazita na domaćim životinjama, HNS-ovci su se prilijepili na državne jasle bestijalno sišući krv državnom aparatu hraneći se tako novcem poreznih obveznika.

Nažalost po sve one koji su glasovali za promjenu vlasti, a na radost Pusićkinih terminatora iz HNS-a, kasnije će se u Sanaderu probuditi kleptomanski duh, a njegovi pomno birani suradnici i činovnički klimavci postat će pretorijanci u sprovođenju politike kakvu je 2000 inaugurirao dvojac Mesić&Pusić ali i državnog kriminala. Sanader će samo, a to nam je danas jasno, pomoći ljevici da tadašnje vodstvo HDZ-a upotrijebi za postizanje dvojbenih političkih ciljeva i na koncu osudi HDZ kojemu i danas kriminalci i amateri „tepaju“ da je zločinačka organizacija.

pusic violicNajnoviji slučaj „bankomat“ sad već bivše ministrice Andree Zlatar Violić, samo je vrh sante leda kriminala i klijentelizma u HNS-u i vladajućoj koaliciji da bi se zbog nje potopio i mnogo veći Titanic. Kadroviranja, namještaljke, sukobi interesa, “napumpavanje” novca u lijevi spektar nevladinog sektora, kao i razne vrste pogodovanja toliko su do sada već spustili MIlanovićevu imaginarnu ljestvicu koju bi, prema svemu sudeći, moglo preskočiti i tek prohodalo dijete.

Nije Andrea Zlatar Violić jedina iz kvote HNS-a koja je imala prste umočene u nečasne radnje. Još je svjež slučaj tajnika HNS-a Srećka Ferenčaka koji se okoristio novcem u aferi Nanbudo. Poznate su nadaleko i privatizacijske afere bivšeg HNS-ovog predsjednika Radimira Čačića koji je u isto vrijeme vedrio i oblačio po Hrvatskoj, a firme koje je privatizirao ili osnovao bile su na pragu stečaja. I uz to nisu isplaćivale plaće radnicima. Primjer veličanstvenog političkog idiotizma je svakako Vlahušićev ponovni izbor na mjesto dubrovačkog gradonačelnika iako je čovjek pravomoćno osuđen u aferi Šipan jer je gradskim novcem mešetario i potkupljivao tadašnje koalicijske partnere.

Naravno, tu je i Vesna Pusić. Novcem poreznih obveznika avionom Vlade krstarila je od Turske do Hrvatske jer se jadna umorila od tegobnog posla. Ne tako davno naše kune dala je na raspolaganje svom bratu Zoranu Pusiću, čuvenom borcu za ljudska prava i to za projekt obnove civilnog društva u ratom zahvaćenoj Ukrajini, gdje njezin muž navodno vodi neke gospodarske projekte. Kao da Ukrajincima nije dosta i vlastite muke, pa bi još na hrani i konaku trebali držati nekakvog predsjednika nekakve Lige koja bi, u to sam siguran, Ukrajince proglasila sljedbenicima nacifašizma, a braću Ruse antifašistima. Ista ta Vesna Pusić kasnije će novcem poreznih obveznika tulumariti po zemljama Južne Amerike ne zbog bilateralnih odnosa, već svog bolesnog hira da bi možda mogla postati Generalna tajnica UN-a. Taman posla! Još kad smo saznali da ju je osobno ohrabrio Miloševićev prijatelj Carl Bildt, našoj sreći nije bilo kraja!

[ad id=”40551″]

U kvotu HNS-a spada i bivši predsjednik Stjepan Mesić. Njegove akrobacije s Našice cementom, kupnjom stanova, aferom Patrija, političko-gospodarskim odnosima sa Gadafijem, ruskim energetskim lobijem, kazahstanskim diktatorom Nazarbajevim i još mnogo toga svakako se može staviti u kvotu “bisera” HNS-a.

Slučaj Zlatar Violić pokazuje kako usisavanje državnog novca i nasilno zadržavanje fotelja u HNS-u nije iznimka, već obrazac ponašanja. Jasno je da za takvo stanje stvari nije odgovoran samo HNS već i veliki brat SDP zajedno s Velikim vođom Zoranom Milanovićem. Njegovo pogodovanje vlastitim opskurnim kolegama poput Lovrić Merzel, Željku Sabi, Tihomiru Jakovini, o Vargi da i ne pričamo, postavilo je letvicu toliko nisko da ju lijevi državni trudbenici samo prekorače, više se ne moraju niti truditi preskakati ju.

A kad pogledamo na koji način su članovi vladajuće koalicije ispratili bivšu ministricu kulture, e tu tek počinje zona sumraka. Kukanjem i plakanjem za nikad prežaljenom ministricom u nekog neinformiranog promatrača ostavili bi dojam kao da je žena morala otići zato jer je u državni proračun uplaćivala svoj novac, a ne obrnuto. A kako bi cirkusko raspoloženje bilo na vrhuncu pobrinuo se Zoran Milanović koji je, iako je nalaz državne revizije bio gotov još koncem prošle godine, tek sada, šeretski zaključio kako je došlo do nepravilnosti.

Ova vlast, stoga, ne samo da je amaterska i nesposobna. Ona je duboka društvena i moralna devijacija ovog društva za što odgovornost snose svi oni koji su je birali prije tri i pol godine. Sva sreća da je ova izmučena zemlja još donekle demokratska pa će i oni koji su grešku učinili, istu moći ispraviti. A tada je vrijeme da HDZ pokaže kako su devijantna ponašanja u njegovim redovima bila tek loša iznimka i opomena za sve one koji će HDZ i Hrvatsku ponovno nekad pokušati učiniti svojim bankomatom. Vrijeme kokošara prolazi, dolazi vrijeme odgovornog i razumnog ponašanja političkih elita. S rukom na srcu i podalje od državne riznice.

Tomislav Stipić

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj

Komentar

Ante Rašić: Sva težina osjećaja beznačajnosti

Objavljeno

na

Objavio

Sva htijenja prema osjećaju važnosti postanu neizmjeran teret kad ti se dogodi osjećaj beznačajnosti. Upravo to se dogodilo Miroslavu Škori i njegovoj političkoj platformi pod nazivom Domovinski pokret Miroslava Škore.

Sve ono htijenje, preneseno još s predsjedničkih izbora u parlamentarne, postalo je nakon parlamentarnih teret oko vrata svim onim koji su bili uključeni u taj pokret, nadasve koalicijskim partnerima Domovinskog pokreta. Saznanje da si upravo postao nitko i ništa u političkom smislu i da zapravo tvoje ime i tvoj glas nema nikakvu važnost i nikakvu težinu, postaju problem, ne samo u Saboru, već i kod onih koji su ti dali glas i koji su od tebe nešto očekivali, piše Ante Rašić.

Osjećaj beznačajnosti i nemoći, frustriranosti i defetizma neće se manifestirati samo kod onih koji su ušli u Sabor već i kod onih koji su im to omogućili. Sve kalkulacije iz izborne kampanje, obećanja biračima svih onih želja koje su artikulirali postaju teret koji će se vremenom pretvoriti u bunt i optužbe.Za sve ovo isključivi krivci su Miroslav Škoro kao vođa i čovjek koji donosi odluke, ali i njegovi koalicijski partneri, pogotovo oni koji sebe nazivaju Suverenisti.

Kriva je kampanja i predkampanja, vođena potpuno pogrešno, pogrešnom retorikom i pogrešnim komunikacijskim kanalima. Potpuno je promašena kalkulacija o broju njima sklonim biračima i biračima tzv „desnog“ spektra. Koštalo ih je napuštanje retorike iz Škorine predsjedničke kampanje i odricanje birača tzv „centra“ i zanemarivanje znanstvenih ispitivanja o političkim preferencijama birača.

Ne tako davno institut Ivo Pilar napravio je to znanstveno ispitivanje gdje je dokazao da je hrvatsko biračko ili političko tijelo podijeljeno u omjeru : 27-27-27 %. To znači da po 27 % podrške imaju stranke lijevog centra, centra i desnog centra. Sve ono što ostaje dijele ljevica i desnica, a to su upravo birači dviju opcija, one DP i one platforme Možemo.

Potpuno pogrešnom kampanjom, ekipa okupljena oko Miroslava Škore izgubila je sve one glasove centra koje je Miroslav Škoro dobio na predsjedničkim izborima , jer da su radili drugačije danas ne bi bili beznačajni. i oni koje nitko ne treba i nitko ni ne želi. Da je se držalo bar malo načela i retorike iz predsjedničke kampanje DP Miroslava Škore bio bi u potpuno drugoj situaciji i sigurno s onolikim brojem mandata da može biti neko i nešto, da nije beznačajan. Ovako su sve te birače poslali HDZ-u iz samo jednog razloga, straha od njih samih.

Dakako da se to može i promijeniti, no u tom slučaju Domovinski pokret će se morati odlučiti na neke radikalne promjene u svom političkom smjeru, svojoj doktrini i retorici, ali i odricanju od nekih koalicijskih partnera koji su ima već postali teret. Ti koalicijski partneri ionako su ostvarili svoj primarni cilj, a to je udobna saborska fotelja i svi benefiti koji idu uz to.

Ante Rašić/Hrvatski Glasnik

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Ljevica je u katoličkoj Hrvatskoj neprirodna pojava

Objavljeno

na

Objavio

Jedan se lijevi portal pita: “Desni centar i desnica dobili su više mandata nego ’95., dva mjeseca nakon Oluje. Što nam to govori?” Podsjeća na to kako je koji mjesec poslije Oluje pobjeda HDZ-a bila “brutalno uvjerljiva”.

Tuđmanova stranka osvojila je 75 od tada ukupno 127 zastupničkih mjesta u Saboru, a pobjeda koju su sada “odnijeli desni centar i desnica bila je dosta uvjerljivija.”

Mnogi ljevičari još uvijek ne shvaćaju da je ljevica u katoličkoj Hrvatskoj neprirodna pojava, pogotovo kad se poistovjećuje sa zločincem Titom i kad izmišlja fašizam. Prije izbora Restart koalicija opominjala je Hrvate – birate između fašističke i moderne Hrvatske, što je značilo da su svi oni koji neće glasati za njih u službi toga mraka.

Ljevici je u tradiciji krivotvorenje stvarnosti, Titu je tijekom desetljeća koje je proveo na vlasti glavni protivnik bio neprijatelj kojega nije bilo, i ona šačica u emigraciji bila je prošarana udbašima. Iz razloga svoga postojanja ljevica je davno isključila “radničku klasu”, isključila je i narod koji optužuje, pa što joj je onda ostalo?

Ostali su joj glasači iz navike i komunističkog nasljeđa, a i takvih je sve manje, stoga tko zna hoće li na idućim izborima SDP biti najjača lijeva stranka, komentirao je Milan Ivkošić vecernji.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Oglasi

Komentari