Connect with us

Religija i Vjera

Uloga žene nazamjenjiva je u obitelji i na poslu

Objavljeno

-

Potrebno je potvrditi nezamjenjivu ulogu žene u obitelji i odgoju djece, kao i bitan doprinos žena na poslu u izgradnji gospodarskih struktura i ljudski bogatijih politika, istaknuo je papa Franjo u poruci koju je potpisao kardinal Parolin.

Poruka je poslana povodom međunarodnoga simpozija u organizaciji Papinskog vijeća za laike, na temu „Žene i posao“.

Sveti je Otac pozvao da se prepoznaju konkretni prijedlozi i pozitivni modeli kako uskladiti poslovne obveze s obiteljskim potrebama u okviru svakodnevne podijeljenosti između obiteljskog života i rada na poslu. Skup je otvorio predsjednik Papinskog vijeća za laike kardinal Stanisław Ryłko.

– Danas valja na dvostruk način priznati ulogu žene u javnome životu: u izgradnji bogatijih ljudskih struktura i u obiteljskome životu, u radu za dobro same obitelji i za odgoj djece – stoji u priopćenju Vijeća za laike.

Cilj simpozija je analizirati i razmotriti rješenja za situacije s kojima se žene danas često suočavaju i predložiti inovativna rješenja koja će omogućiti usklađivanje poslovnih i obiteljskih obveza.

Razmotrit će se razni prijedlozi za realnije vrjednovanje rada žena, koji nadvladavaju još uvijek aktualne diskriminacije, poput kažnjavanja majčinstva. Razmišljat će se i o tome kako osvijetliti nezamjenjiv doprinos ženskog genija čovječanstvu, kako u rastu svakog pojedinca, tako i u izgradnji društva.

Ovim simpozijem Papinsko vijeće za laike želi proslaviti dvadesetu obljetnicu objave Pisma ženama pape Ivana Pavla II., u kojem im je izrazio veliku zahvalnost i istaknuo kako Crkva cijeni njihove profesionalne aktivnosti.

Njima se i izričito obraća, kad kaže: Hvala ti, ženo-radnice za nezamjenjiv doprinos u izgradnji gospodarskih struktura i ljudski bogatijih politika. Simpozij će se suočiti i s pitanjem rodne teorije i njezinim problemima.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari