Pratite nas

Hrvatska

Umjesto državnog stijega osvanule Dugine boje!

Objavljeno

na

Nema spora o tome da je Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca u Rijeci državna ustanova pod ingerencijom Ministarstva kulture kojim ‘rukovodi’ punašna Andrea Zlatar-Violić.

Premda u ‘crvenoj’ Rijeci, i taj teatar nije, ne može i ne smije biti privatna prćija intendanta i objekt isticanja drugačijih stjegova izuzev državnih ma koliko god taj intendant bio ostrašćeni ljubitelj i skrbnik grlatih ali kvantitativno minornih LGBT-ovaca.

Državne ustanove u koje bez sumnje spada i HNK u Rijeci, jednako kao i državni uredi u dane Ustavom nominiranih državnih praznika moraju istači hrvatski stijeg, jer:

-prema članku 11., zastava/stijeg Republike Hrvatske ističe se:
1. stalno na zgradama svih državnih organa
2.(posebno, o. a.) u dane praznika Republike Hrvatske (kod istinskih domoljuba hrvatski stjegovi ponosno vihore cijele godine, o. a.)
…4. u drugim prilikama utvrđenim zakonom.

-Isticanje i uporaba zastave Republike Hrvatske nije prepuštena slučaju(niti izrugivanju, o. a.), što je svojedobno(2010.) pokazala i reakcija javnosti na performans jednog ljubljanskog umjetnika, koji je u Rijeci pozvao gledatelje da sudjeluju u rezanju hrvatske zastave.

Radi se o nacionalnom simbolu i obilježju zemlje čiji je izgled, isticanje i zaštita propisan zakonom.

Zaključno:

Za nepoštivanje odredbi Zakona o isticanju zastave Republike Hrvatske, u člancima 27.-29. propisane su kaznene odredbe.

Odnedavna intendant riječkog kazališta i bivši, ‘ad hoc’ partner Radmanove tv-zvijezde Danijele Trbović, potomak je travničkog Hrvata i srbijanske ‘keve’-rođene u gradu Leskovcu, 2002.godine diplomirao je filozofiju i religijsku kulturu!?

Očekivati od takvog srpsko-hrvatskog polutana poštivanje zakona proisteklih iz hrvatskog Ustava poprilici je isto kao kad bi od polu-slovenca Vojka Oberšnela-gradonačelnika Rijeke….očekivali ‘da misli baš domoljubno, hrvatski’!

Oliver Frljić, ta regionalna protuha ‘jergovićeve’ provenijencije, ne samo da ne poštuje hrvatski Ustav, Zakone i običaje, on se nekažnjeno sprda s državnim simbolima pa na državnu ustanovu riječkog teatra, umjesto zakonski obveznog državnog stijega, vješa zastavu Duginih boja. Morbidno se izrugujući hrvatskim svetinjama čestita taj Zlataričin intendant riječkom/hrvatskom narodu praznik Dana neovisnosti ….uime ‘Hrvatskog LGBT kazališta’!?

Pročitajmo uistinu ‘pedersko’ obrazloženje iz jednog dnevnog lista o tom odurnom kvazi-performansu kojeg antihrvatska Radman-ovizija dobrohotno naziva ‘osebujnom riječkom čestitkom za Dan neovisnosti’….

Dakle, kako objašnjava novo-po Zlatarici izabrano-‘frljićevsko’ vodstvo riječkog kazališta, „LGBT manjina neprestano je izložena diskriminaciji, te joj se ustavno oduzimaju prava, što je vidljivo na posljednjem referendumu(‘U ime obitelji’) kojim je institucionalizirana homofobija.“

U objašnjenju ove osebujne riječke svinjarije stoji još i ovo:

„Heteroseksualnost je opijum za narod!“, pa zbog toga: „Hrvatsko LGBT(?) kazalište svim građanima čestita Dan neovisnosti!“-piše na kraju priopćenja ….

Dakle, ova morbidna čestitka upućena je i opijumom drogiranim hetero-seksualcima i to od osobe koja se je ‘drogirala’ u kratkoročnoj vezi s Danijelom Trbović!?

Za razliku od, eto, napuhane diskriminacije prema pripadnicima minornog stada uporno blejećih LGBT-ovaca a posebno zbog heteroseksualnog opijuma kojim se po Frljiću ‘truje’ velika većina zdravog hrvatskog puka, mentalno bolesni intendant HNK-a iz Rijeke ovim činom pokazao je ako ništa drugo onda pravu, nepatvorenu  Croato-fobiju.

Nitko od državnih niti od regionalnih ‘organa vlasti’ na tu opaku riječku provokaciju ni jednom riječju nije reagirao, od riječkog gradonačelnika, polu-slovenca Oberšnela preko primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine (rođenog u Ljubljani!?) pa sve do ‘našeg prvog domoljuba’ Ive Josipovića, bivšeg JNA-gardiste!?

Ta, što svima njima, kao i Oliveru Frljiću, uopće znači državni blagdan-Dan neovisnosti, lanjski snijeg…!?

Stoga se nimalo ne bi čudili da već sutra, uz ovakvu figurativno rečeno ‘pedersku’ vlast, i na Pantovčaku i na Markovu trgu umjesto hrvatskog stijega zavihore Dugini barjaci…u znak homofobne diskriminacije, sic!

Damir Kalafatić

>>Skupina “homoseksualaca”, na čelu s Frljićem, napravili cirkus od Dana neovisnosti!

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Angela Merkel branila hrvatske napore u zaštiti vanjskih granica EU-a

Objavljeno

na

Objavio

Perspektiva zemlje koja štiti vanjsku granicu Europske unije razlikuje se od one koju imaju članice u srcu schengenskog prostora, rekla je u srijedu u Zagrebu njemačka kancelarka Angela Merkel, braneći Hrvatsku od optužbi za kršenje prava migranata.

Na konferenciji za novinare kancelarka je odgovarala na pitanje može li Hrvatska preuzeti predsjedanje Unijom kada je optužuju za nepoštivanje ljudskih prava zbog postupanja prema migrantima na granici s Bosnom i Hercegovinom.

“Europska unija živi od toga da ima različite perspektive”, rekla je Merkel nakon bilateralnog sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem održanog na rubu kongresa Europske pučke stranke (EPP) koji se prvi put održava u Zagrebu.

“Iz perspektive zemlje koja mora štititi vanjske granice to izgleda drugačije nego iz perspektive jedne zemlje koja je u sredini europskog prostora”, rekla je Merkel.

Hrvatska kao mlada država itekako može unijeti svoja iskustva jer su joj pregovori u svježem sjećanju za razliku od Njemačke kojoj pristup u EU seže u daleku prošlost, kazala je. “Hrvatska je puno toga učinila kako bi stvorila preduvjete za pristup schengenskom procesu i Komisija je to i pozitivno ocijenila”, rekla je nadalje.

Njemačka još nije o tome raspravljala, dodala je. “Ali ću skrenuti pozornost na to što je sve učinjeno. Tijekom njemačkog predsjedanja vodit će se rasprava o tome”, kazala je kancelarka zemlje koja će nakon Hrvatske u prvoj polovici 2020. preuzeti predsjedanje u drugom polugodištu. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Hrvatska

Vukovarci odali počast žrtvama na Ovčari

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Arhiva

Komemoracijom te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća Vukovarci su u srijedu odali počast žrtvama ekshumiranima iz masovne grobnice na Ovčari, poljoprivrednom dobru kod Vukovara na kojem je 20. studenoga 1991. ubijeno i u masovnu grobnicu zakopano 200 ranjenika i civila odvedenih iz vukovarske bolnice nakon sloma obrane grada.

Vijence podno spomen obilježja na Ovčari položila su i svijeće zapalila brojna izaslanstva, među kojima i Grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom.

Tijekom komemorativnog programa “Ovčara – vječna rana” u organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, pročitana su imena svih 200 žrtava, među kojima su bili i novinar Hrvatskog radija Vukovar Siniša Glavašević te francuski ratni dragovoljac Jean-Michel Nicolier. Pokraj svakog od 200 kupolastih čempresa, zasađenih na mjestu masovne grobnice, postavljena je crvena ruža.

Molitvu je predvodio gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru fra Ivica Jagodić.

Još se traga za 60 zatočenika iz vukovarske bolnice

Nakon pada Vukovara 18. studenoga 1991. iz vukovarske bolnice odvedeno je oko 260 ranjenika i civila, a njih 200 je dva dana poslije pogubljeno na Ovčari. Za oko 60 preostalih zatočenika odvedenih iz bolnice još se traga. Najmlađoj žrtvi Ovčare bilo je 16, a najstarijoj 77 godina. Od 200 ekshumiranih žrtava, 192 su do sada identificirane, a osam nije.

Članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata do Ovčare su došli u mimohodu od Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata.

Program ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. završava u srijedu navečer misom zadušnicom, koja će biti služena u vukovarskoj Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova.

Bitka za Vukovar počela je 25. kolovoza 1991. kada su bivša JNA i srpske paravojne postrojbe krenule u opći tenkovsko-pješački napad na grad. Opkoljeni Vukovar branilo je oko 1800 pripadnika Zbora narodne garde (ZNG) i policije te dragovoljaca HOS-a ustrojenih u 204. brigadu hrvatske vojske.

U koncentracijske logore odvedeno 7000 vukovarskih branitelja i civila

Nakon gotovo tromjesečne vojne opsade obrana grada slomljena je 18. studenoga 1991. godine. U srpske koncentracijske logore odvedeno je oko 7000 zarobljenih hrvatskih branitelja i civila, a iz grada je prognano oko 22.000 Hrvata i ostalih nesrba.

Prema popisu koji je sastavio Franjevački samostan u Vukovaru nakon dvogodišnjeg prikupljanja podataka o stradalima u obrani Vukovara, tijekom agresije bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi na taj grad 1991. godine stradalo je 2.717 branitelja i civila. Na popisu nestalih osoba iz Domovinskog rata nalazi se još 386 osoba kojima se svaki trag gubi u ratnom Vukovaru 1991. godine. (Hina)

 

Nema zaborava i nema inverzije povijesti, zna se i uvijek će se znati tko je bio tko u tom ratu!

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari