Pratite nas

Hrvatska

Umjesto državnog stijega osvanule Dugine boje!

Objavljeno

na

Nema spora o tome da je Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca u Rijeci državna ustanova pod ingerencijom Ministarstva kulture kojim ‘rukovodi’ punašna Andrea Zlatar-Violić.

Premda u ‘crvenoj’ Rijeci, i taj teatar nije, ne može i ne smije biti privatna prćija intendanta i objekt isticanja drugačijih stjegova izuzev državnih ma koliko god taj intendant bio ostrašćeni ljubitelj i skrbnik grlatih ali kvantitativno minornih LGBT-ovaca.

Državne ustanove u koje bez sumnje spada i HNK u Rijeci, jednako kao i državni uredi u dane Ustavom nominiranih državnih praznika moraju istači hrvatski stijeg, jer:

-prema članku 11., zastava/stijeg Republike Hrvatske ističe se:
1. stalno na zgradama svih državnih organa
2.(posebno, o. a.) u dane praznika Republike Hrvatske (kod istinskih domoljuba hrvatski stjegovi ponosno vihore cijele godine, o. a.)
…4. u drugim prilikama utvrđenim zakonom.

-Isticanje i uporaba zastave Republike Hrvatske nije prepuštena slučaju(niti izrugivanju, o. a.), što je svojedobno(2010.) pokazala i reakcija javnosti na performans jednog ljubljanskog umjetnika, koji je u Rijeci pozvao gledatelje da sudjeluju u rezanju hrvatske zastave.

Radi se o nacionalnom simbolu i obilježju zemlje čiji je izgled, isticanje i zaštita propisan zakonom.

Zaključno:

Za nepoštivanje odredbi Zakona o isticanju zastave Republike Hrvatske, u člancima 27.-29. propisane su kaznene odredbe.

Odnedavna intendant riječkog kazališta i bivši, ‘ad hoc’ partner Radmanove tv-zvijezde Danijele Trbović, potomak je travničkog Hrvata i srbijanske ‘keve’-rođene u gradu Leskovcu, 2002.godine diplomirao je filozofiju i religijsku kulturu!?

Očekivati od takvog srpsko-hrvatskog polutana poštivanje zakona proisteklih iz hrvatskog Ustava poprilici je isto kao kad bi od polu-slovenca Vojka Oberšnela-gradonačelnika Rijeke….očekivali ‘da misli baš domoljubno, hrvatski’!

Oliver Frljić, ta regionalna protuha ‘jergovićeve’ provenijencije, ne samo da ne poštuje hrvatski Ustav, Zakone i običaje, on se nekažnjeno sprda s državnim simbolima pa na državnu ustanovu riječkog teatra, umjesto zakonski obveznog državnog stijega, vješa zastavu Duginih boja. Morbidno se izrugujući hrvatskim svetinjama čestita taj Zlataričin intendant riječkom/hrvatskom narodu praznik Dana neovisnosti ….uime ‘Hrvatskog LGBT kazališta’!?

Pročitajmo uistinu ‘pedersko’ obrazloženje iz jednog dnevnog lista o tom odurnom kvazi-performansu kojeg antihrvatska Radman-ovizija dobrohotno naziva ‘osebujnom riječkom čestitkom za Dan neovisnosti’….

Dakle, kako objašnjava novo-po Zlatarici izabrano-‘frljićevsko’ vodstvo riječkog kazališta, „LGBT manjina neprestano je izložena diskriminaciji, te joj se ustavno oduzimaju prava, što je vidljivo na posljednjem referendumu(‘U ime obitelji’) kojim je institucionalizirana homofobija.“

U objašnjenju ove osebujne riječke svinjarije stoji još i ovo:

„Heteroseksualnost je opijum za narod!“, pa zbog toga: „Hrvatsko LGBT(?) kazalište svim građanima čestita Dan neovisnosti!“-piše na kraju priopćenja ….

Dakle, ova morbidna čestitka upućena je i opijumom drogiranim hetero-seksualcima i to od osobe koja se je ‘drogirala’ u kratkoročnoj vezi s Danijelom Trbović!?

Za razliku od, eto, napuhane diskriminacije prema pripadnicima minornog stada uporno blejećih LGBT-ovaca a posebno zbog heteroseksualnog opijuma kojim se po Frljiću ‘truje’ velika većina zdravog hrvatskog puka, mentalno bolesni intendant HNK-a iz Rijeke ovim činom pokazao je ako ništa drugo onda pravu, nepatvorenu  Croato-fobiju.

Nitko od državnih niti od regionalnih ‘organa vlasti’ na tu opaku riječku provokaciju ni jednom riječju nije reagirao, od riječkog gradonačelnika, polu-slovenca Oberšnela preko primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine (rođenog u Ljubljani!?) pa sve do ‘našeg prvog domoljuba’ Ive Josipovića, bivšeg JNA-gardiste!?

Ta, što svima njima, kao i Oliveru Frljiću, uopće znači državni blagdan-Dan neovisnosti, lanjski snijeg…!?

Stoga se nimalo ne bi čudili da već sutra, uz ovakvu figurativno rečeno ‘pedersku’ vlast, i na Pantovčaku i na Markovu trgu umjesto hrvatskog stijega zavihore Dugini barjaci…u znak homofobne diskriminacije, sic!

Damir Kalafatić

>>Skupina “homoseksualaca”, na čelu s Frljićem, napravili cirkus od Dana neovisnosti!

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj

Hrvatska

Sinj: Uručen Intervencijski plan za Cetinsku krajinu vrijedan 150 milijuna kuna

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Arhiva

Na svečanosti u Sinju u srijedu popodne gradonačelnicima triju gradova i načelnicima triju općina Cetinske krajine uručen je Intervencijski plan za taj dio Splitsko-dalmatinske županije, vrijedan 150 milijuna kuna.

Riječ je o gradovima Sinju, Vrlici i Trilju te općinama Hrvacama, Otoku i Dicmu.

Na svečanom uručenju plana bio je i predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je tom prigodom rekao da je to uvod novi plan, po uzoru na projekt Slavonija, Baranja i Srijem da “Vlada kreira jedan program, odnosno projekt koji će se zvati Dalmatinska zagora, Lika, Gorski kotar i Banovina, gdje bismo u idućem razdoblju kanalizirali više od dvije milijarde kuna upravo za ovaj dio Hrvatske koji zahtijeva značajne investicije, nova radna mjesta i demografsku revitalizaciju”.

Podsjetio je da je ministar Tomo Medved s gradonačelnicom Sinja Kristinom Križanac danas potpisao ugovor o izgradnji jednog od četiriju veteranskih centara za hrvatske branitelje koji će se graditi u Hrvatskoj.

“Prije nekoliko dana smo bili u Daruvaru, uskoro kreće Petrinja i Šibenik, a ovo je veteranski centar za Sinj vrijedan 45 milijuna kuna. To su sjajni projekti vrijedni 320 milijuna kuna koji će omogućiti psihosocijalnu i zdravstvenu brigu o hrvatskim braniteljima”, istaknuo je Plenković i dodao da je i taj projekt financiran novcem iz EU.

Osim predsjednika Vlade, u Sinji je bio i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić, koji je rekao da danas potpisani plan, vrijedan 150 milijuna kuna, obuhvaća tri grada i isto toliko općina Cetinskoga kraja na koje će se novac raspodijeliti. “Sada je na tim gradovima i općinama da predlože projekte zajedno s mojim timom i županijom te dožupanom Lukom Brčićem, koji bi trebali iznjedriti listu projekata koju želimo do kraja godine usuglasiti, ponovno potpisati i sredstva će biti na raspolaganju od sljedeće godine, kada se usvoji europski proračun”, objasnio je Pavić.

Istaknuo je da je, zajedno s Intervencijskim planom za Imotskim krajinu, Liku i Gorski kotar, riječ o velikim financijskim sredstvima, koja čine prvih 600 milijuna kuna od dvije milijarde kuna za projekt Dalmatinska zagora, Lika, Gorski kotar i Banovina. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Hrvatska

Marijana Petir: Nema očuvanja nacionalnog suvereniteta bez jakog hrvatskog sela!

Objavljeno

na

Objavio

HDZ programom za poljoprivredu te energetskim programom želi Hrvatskoj omogućiti ekonomsku suverenost i samodostatnost, što planiraju dosegnuti i povećanjem ukupne vrijednosti poljoprivrede za 5 milijardi kuna u četverogodišnjem razdoblju.

Rečeno je to na konferenciji za novinare u središnjici HDZ-a u sklopu predizbornih aktivnosti za parlamentarne izbore.

Član Središnjeg odbora HDZ-a i kandidat na listi u VII. izbornoj jedinici Tomislav Ćorić rekao je kako HDZ u idućem četverogodišnjem razdoblju svojim programom predviđa rast poljoprivredne proizvodnje za 30 posto, odnosno sa sadašnjih 17,2 milijarde na 22 milijarde kuna.

150-postotno povećanje proizvodnje iz obnovljivih izvora energije

Planira i, dodao je, 150-postotno povećanje proizvodnje iz obnovljivih izvora energije. “Na taj način držimo da ćemo značajno utjecati na saldo vanjskotrgovinske bilance Hrvatske i rast BDP-a”, rekao je Ćorić.

Vezano uz sektor energetike, Ćorić ističe da je naglasak u programu HDZ-a, a temeljem Strategije energetskog razvoja Hrvatske do 2030. godine, na značajna ulaganja u obnovljive izvore energije.

U ovom trenutku, naveo je, Hrvatska koristi oko 900 MWh instalirane snage u obnovoljim izvorima energije u svim tehnologijama.

“Cilj nam je u iduće  četiri godine implementirati sustav tržišne premije, fer sustav koji će omogućiti konkurenciju među potencijalnim proizvođačima u odnosu na sustav feed-in tarife uveden u vrijeme vlade premijera Zorana Milanovića”, rekao je Ćorić.

Vladinim programom u poljoprivredi sačuvano 35 tisuća radnih mjesta

HDZ-ovci su isticali i kako je programom njihove Vlade u protekle četiri godine u poljoprivredi sačuvano 35 tisuća mjesta, a ostvarena je i mogućnost za zapošljavanje novih 5800 radnih mjesta.

Najavljuju kako će afirmirati sve moguće tehnologije temeljem prirodnog potencijala Hrvatske, prije svega bioplina, biomase, hidropotencijala, energiju vjetra i sunca.

Na taj način, objasnio je Čorić, namjeravaju u iduće četiri godine za 150 posto, odnosno za preko 1300 MWh povećati kapacitet proizvodnje iz obnovljivih izvora energije i tako dodatno unaprijediti i sada jako dobru poziciju RH u odnosu na korištenje obnovljivih izvora energije.

Sustav tržišne premije, dodao je, bit će orijentiran na sve kategorije proizvođača, na kućne elektrane, poduzetnike koji će mati mogućnost aplicirati za taj sustav te velike proizvođače.

“Takav pristup u poljoprivredi i energetici u iduće četiri godine Hrvatsku promovira kao kružno gospodarstvo, čiste tehnologije, samodostatnost i u konačnici niskougljičnu Hrvatsku do 2050. godine”, poručio je Ćorić.

Kandidat na listi HDZ-a u VI. izbornoj jedinici Tugomir Majdak napomenuo je kako je rast poljoprivredne proizvodnje vidljiv i u protekle četiri godine HDZ-ove Vlade, budući da je ona 2014. iznosila 15,5 milijardi kuna, a 2018. 17,2 milijarde kuna.

Rast je ostvaren, naveo je, kroz niz projekata i aktivnosti, a izdvojio je, među inim, realizaciju čak 6 tisuća projekta za mala poljoprivredna gospodarstva, oko 1600 projekata za mlade poljoprivrednike, “ogroman” iskorak u sustavima navodnjavanja (17 projekta koji obuhvaćaju sedam tisuća novih hektara pod sustavima za navodnjavanje).

Majdak je hvalio HDZ i zbog izdvajanja za poljoprivredu i ribarstvo koja su dosegla šest milijardi kuna, te potpore koje su u protekle tri godine isplaćene u iznosu od gotovo 20 milijardi kuna.

“Te brojke u idućem razdoblju planiramo i povećati”, istaknuo je i naveo da HDZ svojim programom planira povećanje u udruživanju poljoprivrednika s trenutnih 17 na 30 proizvođačkih organizacija, dodatne projekte navodnjavanja na površinama od 14 tisuća hektara.

Poljoprivrednu suverenost i samodostatnost osigurati s 5 milijardi kuna

“Poljoprivrednu suverenost i samodostanost planiramo dosegnuti povećanjem ukupne vrijednosti poljoprivrede za 5 milijardi kuna u četverogodišnjem razdoblju, kroz samodostanost u stočarskom te sektoru voća i povrća”, kazao je.

Majdak je naveo kako u HDZ-u planiraju 40-postotno povećanje u sektoru svinjogojstva te 20-postotno u sektoru govedarstva, pri čemu u povrtlarskoj proizvodnji kroz 200 novih hektara pod staklenicima već do kraja 2021. godine.

Vezano uz trajne nasade u sektoru voća plan je realizirati ih na ukupnoj površini od dvije tisuće hektara, naveo je.

Nezavisna kandidatkinja na listi HDZ-a u VI. izbornoj jedinici Marijana Petir istaknula je kako danas, s obzirom na krizu u kojoj smo se zatekli, svi svjedočimo koliko je važna uloga hrvatskog seljaka i poljoprivrede.

“Ovakvim programima želimo pokazati da bez jake poljoprivrede i jakog hrvatskog sela i energetske neovisnosti nema niti očuvanja nacionalnog hrvatskog suvereniteta”, poručila je Petir. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Oglasi

Komentari