Connect with us

Politički rentgen

Umjesto HDZ-a, MOST je raskrinkao samog sebe

Objavljeno

-

Na djelu je specijalna operacija kako HDZ i premijera Plenkovića umočiti u rusku vezu, nakon što je Vlada Republike Hrvatske čvrsto stala rame uz rame s ogromnom većinom međunarodne zajednice u osudi Putinove brutalne agresije na Ukrajinu.

 

U kontekstu te operacije treba gledati na sastanak ZTC-a s ruskom tvrtkom za remont helikoptera! Na djelu je specijalna operacija dokazivanja da Hrvatska ne poštuje embargo nametnut Rusiji, za ćega se navodno zalaže! Na djelu je rušenje vjerodostojnosti Andreja Plenkovića, pri čemu se namjerno zaboravlja Plenkovićeva međunarodna uloga od aneksije Krima pa sve do danas! Konačno, na djelu je rušenje teško stečenog međunarodnog ugleda Republike Hrvatske, koji je danas na najvišoj razini u našoj povijesti.

 

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Iz Mosta su četvrtak poručili kako HDZ “nastoji maknuti temu sa svoje korupcije i veleizdaje u INA-i na temu ruskih igrača, plaćenika i ruskog utjecaja” te su na facebooku “podsjetili na HDZ-ove ‘zaboravljene veze‘ s Rusima”.

U objavi navode kako je HDZ posudio 4,2 milijuna kuna od tvrtke Gas trading u vlasništvu Prvog plinarskog društva (PPD) koji je, kako ističu, stvorio bogatstvo od prodaje ruskog plina te da je pregovarao s Ivanom Vrdoljakom o izbacivanju Mosta kako bi HNS, koji je preko Vrdoljaka bio povezan s ruskim kapitalom, došao u Vladu.

Pritom je Most ustvrdio kako je Vrdoljak od MUP-a tražio pisanim dokumentom da se ruskim tajkunima Grigoriju Edelu i Mihailu Žukovu dade hrvatsko državljanstvo koje im je trebalo za proboj ruskog kapitala sumnjivog porijekla. Taj kapital je, tvrde u Mostu, povezan za ‘‘veliku HDZ-ovu dobročiniteljicu‘‘ Oksanu Dvinski.

U Mostovoj objavi stoji da je bivši HDZ-ov ministar Zdravko Marić došao iz Agrokora u Vladu nakon što je tom koncernu osigurao ruski novac od ruskih banaka te da je Agrokor u isto vrijeme, preko raznih kanala, bio donator HDZ-a.

Most tvrdi i da je HDZ-ov ministar graditeljstva Ivana Paladina poslovno povezan s ruskim tajkunima, posebice sa Sergejem Gljadelkinom za kojeg ističu da je povezan s ruskom tajnom službom FSB.

Dodaju i kako je ruska zaklada „Nova pokoljenja“, koju vodi Oksana Dvinski, bila donatorica HDZ-a s 2,6 milijuna kuna te da je HDZ-ova Vlada dodijelila Rusima ugovor o remontu helikoptera Mi-171Sh vrijedan 206,9 milijuna kuna, a koji se kasnije pokazao problematičnim.

‘‘Kao što se vidi, HDZ-ovci su zadnji koji bi trebali govoriti o ruskim plaćenicima‘‘, zaključuje Most u svojoj objavi.

MOST s Neretve tone sve dublje i dublje i uskoro se preko njega neće moći šlepati ni ranjeni partizani. Možda se spasi njihov drug Petrov, kao što se spašavao drug Tito, ili komesar Grmoja koji u stilu Rankovića, ili Goebbelsa širi nepodnošljivi smrad neistina i poluinformacija, misleći da su Hrvati toliko glupi da će to olako konzumirati. Svaka objava MOST-ovog Goebbelsa zapravo naiđe na lavinu negativnih komentara i umjesto da raskrinka mrskog mu neprijatelja, veleizdajnike, iliti zločinačku udruženu organizaciju HDZ, on raskrinkava samog sebe u vlastitoj kaljuži jada, bijesa i političke nemoći.

Temeljno je pitanje što su ti poštenjaci iz MOST-a dva puta zaredom radili u koaliciji s veleizdajnicima i zločinačkim HDZ-om koji vozi na „ruski pogon“, kako to tvrdi veliki intelektualac Raspudić? Ako su se prvi puta opekli, kao fol,  ne znajući tko je Tomislav Karamarko i Oksana Dvinski, pa kada su nakon tog ružnog sna  progledali kao slijepi mačići doznavši da je Karamarko veleizdajnik nacionalnih interesa i srušili svoju vlastitu vladu na čelu sa svojim premijerom Oreškovićem, zbog čega su ponovo srljali u koaliciju sa zločinačkom organizacijom i veleizdajnikom Plenkovićem? Dakle zašto su prvi put ušli u koaliciju s nacionalnim veleizdajnikom i lopovskim HDZ-om, kada im je tadašnji poštenjak premijer Zoran Milanović nudio premijersku poziciju i barem sedam ministarstava kao ključnih poluga vladanja u Republici Hrvatskoj? Možemo samo nagađati, ali prema svim dostupnim informacijama, u koaliciju s HDZ-om oba puta ušli su zato da sruše HDZ i izbrišu ga iz povijesnog pamćenja naroda kao državotvornu stranku koja je  s predsjednikom Tuđmanom bila na čelu vizionarske ideje o stvaranju slobodne i neovisne Hrvatske!

Uostalom, nije li  MOST nebrojeno puta u javnom prostoru iznosio svoju temeljnu strategiju, da s političke scene moraju nestati HDZ i SDP? Sjećate li se ovjerenog javnobilježničkog dokumenta Bože Petrova i budalaština oko tripartitne Vlade? Koliko vidimo, ipak su odabrali HDZ i postavlja se pitanje zašto njihov izbor i meta za rušenje nije bio mentalnokomunistički SDP, s obzirom da se danas MOST deklarira kao domoljubna i kršćansko demokratska stranka?

Sjećate li se MOST-ovog ministra MUP-a Orepića koji nije smijenio čak ni jednog portira u resoru Milanovićevog prvog pendreka Ranka Ostojića? Evidentna bliskost MOST-a i predsjednika Milanovića daje odgovor na sva pitanja u ovom kontekstu. Za čiji račun i uz čiju pomoć je MOST rušio HDZ? Tko je od toga trebao profitirati, ako ne SDP, koji je uvijek otvoreno vozio na „ruski pogon“ o čemu nam danas svjedoči Milanovićevo rusofilstvo. Predsjednik Milanović stao je na stranu one četiri mizerne države koje nisu podržale zadnju rezoluciju UN-a o osudi Putinove agresije na Ukrajinu!

Dakle, kada MOST-u prvi put nije uspjelo zbrisati HDZ s političke scene, kao trojanski konj  ušli su u koaliciju s Plenkovićem s potpuno istim motivom, no vrlo brzo su raskrinkani u pokušaju rušenja Plenkovićeve Vlade preko leđa ministra Marića, za kojega se kasnije ispostavilo da je najbolji ministar financija u povijesti Hrvatske! Zapravo, još jednom su raskrinkali same sebe, a danas se iz dana u dan dodatno raskrinkavaju pod egidom legitimne demokratske borbe za dolazak na vlast i u toj raboti ne biraju sredstva. Laži, insinuacije i poluimformacije, jedina su im oružja, a sve to začinjeno je brutalnim javnim govorom o veleizdajnicima i lopovskom HDZ-u u maniri svog predsjednika Milanovića! Zaštićeni imunitetom kao lički medvjedi i popraćeni žutim tiskom željnim senzacija, dodatno tonu u svoju vlastitu kaljužu!

Na djelu je specijalna operacija kako HDZ i premijera Plenkovića umočiti u rusku vezu, nakon što je Vlada Republike Hrvatske čvrsto stala rame uz rame s ogromnom većinom međunarodne zajednice u osudi Putinove brutalne agresije na Ukrajinu. U kontekstu te operacije treba gledati na sastanak ZTC-a s ruskom tvrtkom za remont helikoptera! Na djelu je specijalna operacija dokazivanja da Hrvatska ne poštuje embargo nametnut Rusiji, za ćega se navodno zalaže! Na djelu je rušenje vjerodostojnosti Andreja Plenkovića, pri čemu se namjerno zaboravlja Plenkovićeva međunarodna uloga od aneksije Krima pa sve do danas! Konačno, na djelu je rušenje teško stečenog međunarodnog ugleda Republike Hrvatske, koji je danas na najvišoj razini u našoj povijesti.

Međunarodni ugled Republike Hrvatske, osnova je političke strategije premijera Plenkovića i prvorazredan je nacionalni interes, pa se s toga postavlja pitanje tko su veleizdajnici nacionalnih interesa, oni koji su taj položaj izgradili, ili oni koji taj položaj ruše bez ikakve milosti? Za čiji račun? Treba li još jednom taksativno nabrajati sve benefite koje Hrvatska uživa zahvaljujući sjajnom međunarodnom ugledu koji je mukotrpno građen u ova dva mandata HDZ-ove Vlade, koja je Hrvatsku digla iz Milanovićevog „smeća“, a MOST za to „smeće“ zdušno navija?

Ako Grmoja, kao istražitelj, sudac i đelat, traži veleizdajnike nacionalnih interesa kroz antikorupcijsko vijeće, predlažem mu da kao svjedoke pozove svoje ministre Dobronića i Planinića i pita ih koliko su i od koga dobili para, kada su 2015. tvrdili da rafineriju Sisak treba zatvoriti? I ne samo njih, nego i desetke relevantnih stručnjaka koji su u javnoj raspravi obrazloženo dokazali da je rafinerija Sisak notorni gubitaš, koji je odavno izgubio svoju tržišnu poziciju.

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari