Connect with us

Umjesto ‘noge u guzicu’ saudijskog princa dočekuje sva politička i novinarska bulumenta

Published

on

Sva hrvatska medijska bulumenta raspisala se o posjetu saudijskog princa Hrvatskoj i njegovom sastanku s predsjednikom Ivom Josipovićem, od kojeg, naravno, neće biti ništa osim slikavanja. Čovjek je na pravdi Boga, debeloj lisnici zahvaljujući, zakupio pola najboljeg zagrebačkog hotela i postao zvijezda hrvatskog medijskog smeća, od koga ništa drugo i ne možete očekivati.

saudijski-princ
Naime, Saudijska Arabija, inače krvavi saveznik američkih tamanitelja svega arapskoga, da ne kažemo muslimanskoga, država je koja ne dopušta svojim građanima ništa, pa čak ni osnovna ljudska prava, u državi iz koje je saudijski princ, koji je u Hrvatskoj dočekan kao nekoć Aleksandar Karađorđević u Dubrovniku, žene nemaju pravo voziti automobile, ljudima se za kaznu odsijecaju udovi zbog ‘zločina’ zbog kojeg vas u Hrvatskoj nitko ne bi krivo ni pogledao, radnici rade u ropskim uvjetima, dok je, naravno, sloboda govora manja nego u SDP-ovskoj Hrvatskoj, dakle, ona ne postoji, s obzirom na činjenicu da u Saudijskoj Arabiji nema ‘naših’ i ‘njihovih’ medija, što je zapravo jedina saudijska prednost uz naftu.Princ koji je došao u Hrvatsku, zbog čega je zamalo ‘svršio’ aktualni predsjednik države, donio je sa sobom šaku petro dolara i kupio simpatije ‘velikog borca’ za ljudska prava, aktualnog ljubimca hrvatskih medija, odnosno, onog dijela kojeg smatramo medijskim smećem.

Naravno, posao Josipovića i princa proći će na isti način kao i biznis naše Vlade, predsjednika i premijera, s kuvajtskim šeicima, ukratko, ništa od toga, međutim, predsjednik ima pravo na besplatnu predsjedničku kampanju, ima pravo na javnoj televiziji na besplatnu reklamu, međutim, svi oni zajedno, uključujući i Josipovića, prevarili su se ukoliko misle da hrvatski građani ne znaju zbrojiti dva i dva, odnosno, ukoliko misle da je to sedam, koliko iznosi prema računici blagajnika iz ZAMP-a.

Ukoliko je predsjednik, kako sam sebi voli tepati, veliki poštovatelj potlačenih i ugroženih, antifašist veći od Josipa Boljkovca i Jože Manolića, kako je moguće da mu ne smeta krvav novac koji eventualno dolazi iz Saudijske Arabije, pritom, naravno, ne mislimo na nekoliko desetaka tisuća eura za smještaj uvaženog gosta u Esplanadi?

Bi li antifašist Josipović primio i ‘princa’ iz Sjeverne Koreje i novac koji bi sa sobom donio ‘veliki vođa’ zvan nuklearni reaktor? Možda i bi, Sjeverna Koreja bila je omiljena destinacija o jugoslavenskog krvnika Broza zvanog Tito, pamtimo još čuvene ‘sletove’ diktatoru u čast. Razina ljudskih prava u bivšoj Jugi, Sjevernoj Koreji i Saudijskoj Arabiji ne razlikuje se pretjerano, međutim, to predsjednika ne zanima previše, pa čak ni novinare koji se, naravno, deklarativno zalažu za ljudska prava.

Hoće li, uz novac, koji je tek optička varka, Josipović i ljudska prava uvesti iz Saudijske Arabije, primjerice, hoće li se zbog kritiziranja Josipovića i Milanovića u budućnosti, ritualno, odsijecati ruka ‘zločincu’ na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, uz prinčevu nazočnost?

Autor: PortalOko.Hr/Foto: PortalOko.Hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari