Pratite nas

Umjesto o poplavama, “besmrtni” se okrenuli I. svjetskom ratu!

Objavljeno

na

Članovi Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) nikako da uhvate korak s vremenom. Pored njih je kao “meteor” prošao hrvatski Domovinski rat, a sada i katastrofalne poplave u istočnoj Slavoniji, ali i Bosni i Hercegovini. I umjesto da na djelu pokažu svoje zanimanje oko rješavanja pitanja poplava koje su zadesile Hrvatsku, oni sada raspravljalo o I. svjetskom ratu! Naime, 21. svibnja organizirali su Znanstveni skup “100.obljetnica početka I. svjetskog rata”, gdje su govorili o hrvatskoj politici i nastanku Jugoslavije. Također su ustvrdili da se u zadnjih 100. godina u međunarodnim odnosima sve promijenilo i sve ostalo isto!

HAZU

Nitko ne kaže da nam ne trebaju i ovakvi skupovi, ali sada je drugovi i drugarice, gospodo i gospođe akademici, prije svega bitno nešto drugo – vaš doprinos u savladavanju katastrofalnih poplava. O I. svjetskom ratu mogli ste “vježbati” i kasnije, ili kako netko reče: sad govore o onom što je bilo prije sto godina, a to znači da će tek u povodu 100-te obljetnice početaka Domovinskog rata organizirati i znanstveni skup na tu temu, ( tko živ, a tko mrtav), ili pak postavlja se pitanje, ako su sad došli do 1914., kad će doći do 1991., odnosno 2014.?

Doći će, budite bez brige, oni su – “besmrtni”!

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

‘Sluškinje’ usamljene čekale ‘najavljenu kolonu’ na Gornjem gradu

Objavljeno

na

Objavio

Portal narod.hr-a objavio je sliku usamljenih aktivistica za ratifikaciju Istanbulske konvencije na Gornjem gradu, preobučenih u “sluškinje”.

Dok su deseci tisuća ljudi prosvjedovali protiv IK, desetak aktivistica usamljene su uzalud čekale na Gornjem gradu.

Odlazak prosvjednika do Markovog trga je bio najavljen, ali nije se ostvario.  Trebali bi ih ovako češće zeznuti, komentirao je jedan komentator na facebooku 🙂

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Biskup Košić poručio zastupnicima: Ako ste vjernici, katolici: NE SMIJETE DATI SVOJ GLAS ZA IK!

Objavljeno

na

Objavio

Nakon sudjelovanja u dostojanstvenom skupu protiv Istanbulske konvencije obratio bih se narodnim zastupnicima u Hrvatskom saboru:

Dragi zastupniče, draga zastupnice!

Sada je na vama velika odgovornost: dati glas za ili protiv ratifikacije Istanbulske konvencije.

Vlada i predsjednik Vlade uputili su vam zahtjev da glasujete za IK. Pa premda je Vlada jednoglasno poduprla taj prijedlog, ODLUKA JE NA VAMA.

Ako ste vjernici, katolici, vi sljedeći svoju savjest i slušajući glas Pape i biskupa NE SMIJETE DATI SVOJ GLAS ZA IK! Ako i niste katolici, zbog pravnog i moralnog nereda koji bi IK unijela u naše hrvatsko društvo te zbog njezine nadređenosti hrvatskim zakonima čime bi se trajno razarali temelji naše suverenosti, vi također NE SMIJETE DATI SVOJ GLAS ZA IK! Regnum regno non praescribit leges!

Molim se za sve vas, na vama je velika odgovornost! Ako ništa drugo nije uvjerljiv argument za vas, činjenica da je velik dio našega naroda protiv ovakvog nadzakona trebao bi vas zamisliti je li to potrebno!
Neka vam Bog pomogne!

Domoljubi, Hrvati i katolici koji čine većinu, 86% naše nacije, ne žele IK! Rekli su to danas ovim veličanstvenim skupom sa sigurno preko 50 tisuća sudionika!
Pokažite da imate kičmu, da se ne date zaplašiti i da vam je stalo do budućnosti ovog naroda! napisao je mons. Vlado Košić, biskup sisački.

Biskup Košić: Molimo svetog Josipa da bdije nad našim hrvatskim narodom i nad našom domovinom da bi vazda sretna bila!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati