Connect with us

BiH

Umjesto ostavke Novalić ‘optimističan’: ‘Izaći ćemo iz ovog sivila’

Objavljeno

-

Zastupnički dom Parlamenta FBiH nije podržao program rada Federalne vlade za 2021.

Zastupnički dom Federalnog parlamenta, u utorak, nije odobrio većinom glasova na online sjednici program ovogodišnjeg rada Vlade Federacije BiH. Od neophodnih 50, za program je glasalo 47 zastupnika, 16 je bilo protiv, a 12 uzdržano.

Obrazlažući prije glasanja program zastupnicima, federalni premijer Fadil Novalić je kazao da je rađen na osnovu usvojenih sektorskih strateških dokumenata, pri čemu su, između ostalog, definirani nositelji aktivnosti, rokovi i očekivani rezultati.

Prioritet u radu Vlade bio je na stvaranju uvjeta za ekonomski oporavak u Federaciji, rekao je također premijer, i na na nastavku jačanja vladavine prava i borbe protiv pandemije COVID-a.

Vlada je planirala raditi na donošenju gotovo stotinu zakona u ovoj godini, osam strategija i niza drugih potrebnih akata.

Program rada, po Novalićevim riječima, bio je usmjeren na jačanje svih segmenata života u FBiH, kao i na jačanje otpornosti zdravstvenog sektora u uvjetima pandemije.

“Izaći ćemo iz ovog sivila”, poručio je premijer građanima Federacije Bosne i Hercegovine nakon što je zastupnicima obrazložio prijedlog programa rada Vlade, a protivnici tog dokumenta su obrazlagali da neće glasati ‘za’ jer, po njihovom mišljenju, to nije bio program kakav bi efikasno odgovorio na aktualne probleme u FBiH.  (Fena/K)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari