Connect with us

Politički rentgen

Umjesto predsjednika, na Pantovčaku, čini se, imamo ludog Nerona!

Objavljeno

-

Prozivati nekog da je udbaško gojenče ili “prljavi udbaški nasljednik”, a pisati “Lex Perković” i raditi na pomilovanju udbaških ubojica, može samo totalni luđak. Ni Plenković ni HDZ nisu pisali “Lex Perković”, već naprotiv, rezolutno su bili za izručenje osumnjičenika Njemačkoj, koji su na kraju pravomoćno osuđeni na doživotnu robiju. Plenković i HDZ su rezolutno protiv pomilovanja udbaša, a Milanović ih naziva udbaškim smradovima.

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Na tragu Milanovićeve prijeteće izjave „imat ćete pakao“, danas svjedočimo da Neron s Pantovčaka svoje riječi pretvara u djelo piromanski šireći požar razdora u hrvatskom društvu, koje želi pretvoriti u nezaustavljivu i uništavajuću plamteću buktinju. Zapalio je požar među braniteljima, a konačno mu je to uspjelo i s hrvatskim generalima! U svakoj nesreći krije se i djelić sreće, a naša se sreća zrcali u činjenici da Neron s Pantovčaka ipak nema one carske ovlasti koje je imao Neron prije nego što je spalio Rim.

Milanovićeve predsjedničke ovlasti i moć svode se na širenje uličnog divljaštva, a javni servis i pojedini mainstream mediji u širenju požara mržnje stoje mu na raspolaganju kad god mu se digne ona stvar. Zanimljivo je kada Neron s Pantovčaka pred novinarima demonstrira svoje piromanske sklonosti, a da se pri tom nitko ne usudi, ne sjeti, ili namjerno zaboravi postaviti prava pitanja? Znači li taj oblik prešućivanja pravih i logičnih pitanja pomaganje piromanu, ili se jednostavno radi o intelektualnoj zatucanosti novinara, pitanje je za milijun eura? Na to pitanje odgovor će dati naši lucidni komentatori koje u javnom prostoru treba doista uzeti s respektom!

Davor Gjenero, jedan od vodećih komentatora i političkih analitičara u Hrvatskoj, komentirajući najnoviju provalu Neronovog bijesa za portal direktno.hr., apsolutno je u pravu! Dozvolit ću si parafrazirati neke njegove rečenice i misli, iako je našem čitateljstvu poznato da sam sa sličnim ili identičnim tezama među prvima izašao u javnost.

Prozivati nekog da je udbaško gojenče ili “prljavi udbaški nasljednik”, a pisati “Lex Perković” i raditi na pomilovanju udbaških ubojica, može samo totalni luđak. Ni Plenković ni HDZ nisu pisali “Lex Perković”, već naprotiv, rezolutno su bili za izručenje osumnjičenika Njemačkoj, koji su na kraju pravomoćno osuđeni na doživotnu robiju. Plenković i HDZ su rezolutno protiv pomilovanja udbaša, a Milanović ih naziva udbaškim smradovima. To može samo lud čovjek, ili onaj koji je debelo ucijenjen od gremija koji su ga doveli na Pantovčak. Dakle tko štiti udbaše, Plenković ili Milanović, HDZ ili SDP? Kada u svom bijesu i divljaštvu predsjednik cipelari mrtve ljude u nedostatku argumenata, onda je to čista patologija!!!

Dok gotovo sve države svijeta danonoćno zasjedaju u svojevrsnom zajedničkom kriznom stožeru razbijajući glavu kako zaustaviti Nerona iz Moskve da ne zapali cijeli svijet, naš Neron s Pantovčaka potpiruje Putinov krak požara na Balkanu, pa po želji UDBE, KOSA, i KGB-a, želi bure baruta u BiH pretvoriti u eruptivnu eksploziju. Dok su racionalni i pametni diplomati kao što je Andrej Plenković slali dramatične poruke („ne antagonizirati Bošnjake“) u tijeku mučnih pregovora o položaju Hrvata u BiH, Neron s Pantovčaka slao je Bošnjacima poruku „prvo sapun, a onda parfem“! Dok su pragmatični diplomati slali poruke o nužnosti pomirenja Bošnjaka i Hrvata, Neron je onako šeretski, usput sricao je hvalospjeve Miloradu Dodiku i problematizirao genocid u Srebrenici, busajući se u prsa kao najveći Hrvat koji jedini pomaže Hrvatima u BiH.

Možda je pomirenje Bošnjaka i Hrvata u BiH trenutno utopija, no zasigurno je s etičkog, moralnog, političkog i s kršćanskog stajališta to jedina legitimna inicijativa koju namjerno ili slučajno, sasvim je svejedno, ruši ludi Neon s Pantovčaka! Tko je tu lud, a tko normalan? Tko će biti kriv ako Hrvatima u BiH ostane ovakav mizeran i diskriminirajući izborni zakon? Tko je dao vjetar u jedra Bošnjacima da odbiju dogovor o promjeni izbornog zakona i da ostane status quo?

Tko će biti na dobitku u tom slučaju, ako ne Neron s Pantovčaka koji je uvijek gorljivo zagovarao građansku BiH i svog pajdaša Komšića? Ako ne dođe do promjene izbornog zakona u BiH, na dobitku će biti Milanović, Mesić i Vesna Pusić! Svi troje su unisono zastupali tezu o agresiji Hrvatske na BiH, a sada je tobože Milanović postao novi kralj Hrvata u BiH koje je jeftino kupio s hrpom „gvožđurijskih“ odličja, pa će šireći požar razdora za sve  optužiti Andreja Plenkovića, Dragana Čovića i Vladu Republike Hrvatske!?

Nažalost dijagnoza Nerona s Pantovčaka je svima poznata, no terapija još nije izmišljena. Hrvatska jest u epicentru njegovog požara izazvanog blokadom gotovo svih institucionalnih nosivih stupova u Republici Hrvatskoj s naglaskom na Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i Ministarstvo obrane. SOA je posebna priča i do sada se ne vide vatrogasci Neronovog požara iz te firme. Naprotiv, špekulira se da baš oni pomažu piromanu u podmetanju požara u Banskim dvorima, u kontekstu Neronove želje da postane prvi i jedini kadrovik u Plenkovićevoj Vladi!

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari