Connect with us

Nedjeljom u 14

Umjesto Tomaševića, antivakseri ruše Plenkovića, a Zagreb vozi na Sorošev pogon!

Objavljeno

-

…Umjesto da se prosvjedima ruši ova moderna genderističku kuga u Zagrebu, koja se kao pandemija širi cijelom Domovinom, prosvjednici ruše Vladu i time pomažu toj istoj Tomaševićevoj kugi da se još više razmaše na nacionalnoj i lokalnoj razini. Ta kuga je udarila na djecu i majke pa ukidanjem poticajnih demografskih mjera ohrabruje ubijanje nerođenih…..

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Smrtonosna pandemija koja je zahvatila cijeli svijet, u Hrvatskoj se polako ali opasno pretvara u poligon za rušenje legitimno izabrane Vlade Republike Hrvatske. U nedostatku mašte, političkih programa i objektivnih razloga za oporbenu kritiku vladajuće administracije, potiču se najniže populističke strasti kvazi boraca za ljudske slobode, iza čijih prosvjeda predvođenih političkim marginalcima ne stoji baš ništa drugo nego rušilački i anarhistički nagon najnižih vrsta na svijetu.

Ako netko misli da koristeći svoju slobodu ima pravo zaraziti mene, moje bližnje i dva milijuna državljana Republike Hrvatske, samo zato da politikantski dođu na naslovnice mainstreama, onda im slobodno mogu poručiti da su notorni zarobljenici te iste slobode u kojoj nema ni trunke razuma i odgovornosti.

Strah od uboda igle, strah od kontraindikacija koje može proizvesti svaki lijek i svako cjepivo, pravo da se slobodno ne odazove pozivima na cijepljenje legitimna je odluka svakog pojedinca, no ako se to pretvori u političke manipulacije masama u režiji grupice političkih smušenjaka, onda ta samozatajnost obrane vlastite slobode postaje javna prijetnja svima nama koji smo se cijepili.

A cijepili smo se da zaštitimo sebe, svoje starije i nemoćne, svoje obitelji, selo, grad i konačno svoju Hrvatsku kao jedinu domovinu. Cijepili smo se da zaštitimo i one koji se zbog svog priziva savjesti ili iz bio kojeg drugog razloga ne žele cijepiti.

Cijepili smo se da ne zarazimo druge, cijepili smo se da ne zarazimo one koji se ne žele cijepiti, cijepili smo se da spriječimo još veći broj smrti što nam je kao državi dodatan uteg na ljestvici demografske obnove, cijepili smo se da budemo savjesni i odgovorni, da imamo bolju turističku sezonu, brži oporavak gospodarstva, bolji financijski rejting, veći rast BDP-a i zapošljavanja, a sada oni koje smo tim slobodnim činom zaštitili od bolesti i još veće ekonomske katastrofe, u svoj slobodi si uzimaju za pravo zaraziti mene i sve one koji su bili odgovorni.

I ne samo to, uzimaju si za pravo poslati me u bolnički krevet, pod respirator i konačno dva metra ispod ledine! Pa hvala Vam! Ali nemojte zaboraviti Vi mali sitni i bijedni politikanti, bilo da ste vjeroučitelji iz Mosta, ideolozi SDP-a ili Tomaševićevog Možemo, dva milijuna državljana Republike Hrvatske, a vrlo brzo to će biti i preko tri milijuna cijepljenih, neće Vam nikada zaboraviti Vašu razarajuću slobodu koju koristite samo zato da potičete razbuktavanje pandemije kako bi u tom sramotnom političkom profiterstvu uspjeli u svom rušilačkom pohodu na legitimno izabrane vlasti u Republici Hrvatskoj.

Sve floskule o suspenziji demokratskih sloboda past će u vodu kada Vas zarobi zaraza od korone i prikuje Vas za bolesnički krevet. Tek tada ćete saznati što je to prava sloboda! Možda preživite i necijepljeni, ali nikada nećete biti birani da s povjerenjem odgovorno vodite državu, jer svoju slobodu koristite neodgovorno na potpuno krivi način. Rušite umjesto da gradite! Ne mogu Vas drugačije nazvati nego mojim neprijateljima, jer mi oduzimate elementarno pravo na slobodu, zdravlje i život! U svojoj političkoj sljepoći, ne vidite da su kolone odgovornih ljudi koji hrle na cijepljenje daleko veće od Vaših populističkih grupica i te kolone će Vam presuditi na svim sljedećim izborima.

Umjesto da se svi solidariziraju sa stotinama majki, očeva i djece koji sa zebnjom za vlastitu budućnost prosvjeduju pred Poglavarstvom Zagreba protiv Soroševog nedonoščeta Tomislava Tomaševića, jer njihovoj djeci otima koricu kruha iz usta, a majke im ostavlja na cesti bez posla svojim genderističkim odlukama, mi se takmičimo tko će koga više zaraziti smrtonosnim virusom. Umjesto da se prosvjedima ruši ova moderna genderističku kuga u Zagrebu, koja se kao pandemija širi cijelom Domovinom, prosvjednici ruše Vladu i time pomažu toj istoj Tomaševićevoj kugi da se još više razmaše na nacionalnoj i lokalnoj razini.

Ta kuga je udarila na djecu i majke pa ukidanjem poticajnih demografskih mjera ohrabruje ubijanje nerođenih u Hrvatskoj što je uvod u potpunu legalizaciju pobačaja! Ta je kuga udarila na braniteljska prava, na konzervativne nevladine udruge, udarila je na šport kao najzdravije tkivo grada i države, udarila je na čistoću grada, na džepove svih nas građana Zagreba kojima je nadolazeća zima pretvorena u financijsku noćnu financijsku moru.

„Tomašević je ispao lažov i prevarant! Dali smo mu glas, jer je obećao da neće dirati mjeru“!

Više stotina majki, očeva i njihove djece okupilo se ispred Gradskog poglavarstva Zagreba kako bi izrazili nezadovoljstvo odlukom gradonačelnika Tomislava Tomaševića o ukidanju mjera „roditelj odgajatelj“. Pred zgradom gradske uprave zapalili su lampaše, svijeće i ostavili ogorčene poruke. Gradonačelniče, „ne uzimaj mi kruh“, voli te tvoja Barbara, stoji na jednom transparentu.

Čini se, ovo je samo početak prosvjeda koji su najavljeni za srijedu u podne, a prema riječima Ljiljane Dragić, administratorice Facebook grupe “Majke odgojiteljice”, oni će se nastaviti do 9. prosinca i iduće sjednice Skupštine grada Zagreba na kojoj bi odluka trebala biti potvrđena.

Jedinstvena poruka prosvjednika glasi- prevareni smo!

“Želimo se izboriti za naša stečena prava, tražimo da nas gradonačelnik primi. Ne možemo se zaposliti, naša djeca ne idu u vrtiće. U Zagrebačkim vrtićima ima 112 slobodnih mjesta, a mi imamo preko 7000 vrtićke djece. Mi nismo povlašteni građani, mjera nam je omogućila da budemo s djecom i bilo bi dobro da se takva mjera uvede u čitavoj Hrvatskoj, no to ne ovisi o nama”, kazala je Ljiljana Dragić. Među okupljenima pronašli smo i tatu petoro djece.

-Računali smo na tu mjeru. Mnogi od nas podigli su kredite, ispisali djecu iz vrtića… Dat ćemo sve od sebe da se mjera ne ukine. Nadam se da će naša situacija dotaknuti gradonačelnika Tomislava Tomaševića u srce te da će ponovno razmisliti i odustati od svoje odluke- poručio je 36-godišnji otac petoro djece.

Svi večeras okupljeni nadaju se da će se od ukidanja mjere odustati, a mnogi od roditelja najavili su i tužbe protiv gradske uprave. Objektivna je procjena kako bi, ako tužba prođe, grad oštećenim roditeljima morao isplatiti dvije milijarde kuna što je puno veći iznos nego ukidanjem mjere planirana ušteda od 320 milijuna kuna.

-Gradonačelnik je ovime prekršio svoje predizborno obećanje. Decidirano je izjavio da neće dirati stečena prava. Zbog toga su mu mnogi od nas poklonili glas. Nakon kampanje ponovio je isto, postoji snimka. Ispao je lažov i prevarant. Svi smo računali na to, supruga je dala otkaz, prekinula karijeru, a sada za šest mjeseci, snađi se druže- kazao jedan tata i razočarani Tomaševićev birač. Sa svojom obitelji pred poglavarstvo je došao i jedan hrvatski vojnik.

-Ima branitelja koji su hrvatski ratni vojni invalidi bez povlaštene mirovine koji primamo 400 kuna invalidnine i to je to. Mjera nam je puno značila jer imamo dijete s posebnim potrebama koje zahtjeva cjelodnevnu majčinu skrb. Supruga čim je doznala da je trudna s prvim djetetom dobila je otkaz. Tko će ju zaposliti sada s troje djece? – upitao se hrvatski ratni vojni invalid. Podršku roditeljima odgojiteljima došao je pružiti i bivši pročelnik za obrazovanje Ivica Lovrić.

-Došao sam ovdje kao građanin i podržavam roditelje odgojitelje, oni koji su najvažniji ali i najranjiviji u hrvatskom društvu. Vjerujem da će biti mudrosti kod aktualne vlasti i da će odustati od svojih loših namjera. Ako se odluka donese, ona će biti oborena na sudu, jer je protuzakonita – poručio je Lovrić. Majke odgojiteljice od svojih zahtjeva ne namjeravaju odustati. Skupljat će se ovdje, kaže jedna mama, ako treba i svaki dan.

-Tražimo svoje pravo na stečeno pravo. Borimo se! Želimo da se čuje naš glas. Nismo neobrazovane, nismo glupe, samo želimo biti doma sa svojom djecu i brinuti o njima!
Tomašević pod egidom gradskih ušteda obilato vraća dugove Soroševskim institutima poput instituta Heinrich-Böll Stiftung koji je u Njemačkoj osnovala Stranka zelenih i financirala Tomaševićev rušilački aktivizam desecima milijuna eura u posljednjih deset godina, što je egzaktno dokazano. Soroševska pandemijska kuga uspjela je zaraziti Zagreb, opasno je mutirala na Pantovčaku i vrlo ozbiljno prijeti cijeloj Hrvatskoj.

Umjesto Tomaševića, antivakseri ruše Plenkovića i Vladu Republike Hrvatske, a Zagreb vozi na Sorošev pogon. Umjesto prosvjeda protiv Tomaševića i njegovih genderističkih politika, antivakseri mu svojim prosvjedima pomažu u rušenju Vlade! Umjesto prosvjeda protiv Milanovićevih politika razdora oni mu plješću! Kada ta nova kuga zavlada Hrvatskom posipat će se pepelom po glavi i priznati da nisu znali, kao što je Miroslav Škoro priznao da je rušenje Kolinde Grabar Kitarović i Andreja Plenkovića bilo kontraproduktivno. Uzaludna je ta naknadna pamet kada danas svjedočimo da Milanović institucionalno razara Hrvatsku, a Tomašević Zagreb!

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari