Pratite nas

Vijesti

„UMJETNIČKI“ ZLOČIN U ŠIBENIKU

Objavljeno

na

Može li umjetnost postati zločin?

Može li se tzv. „umjetničkom slobodom“ počiniti zločin?

Može li ….

Na većinu pitanja sličnog sadržaja, uvijek je samo jedan jedini odgovor: MOŽE!

Ne trebamo svi biti vjernici – katolici da znamo da se grijeh čini: Mišlju, riječju, djelom i propustom.

Grijeh je GRIJEH! Zločin je zločin!

Danas su branitelji legendarne 113. šibenske brigade ostali zapanjeni „umjetničkim“ zločinom koji je osvanuo na isto tako legendarnom muralu:

„ VI MOMCI IZ 113.-E IDETE U RAJ JER PAKA STE VEĆ PROŠLI“.


Ovim , usuđujem se reći, duboko promišljenom i smišljenom nedjelu tzv. „umjetnika“ direktno su povrijeđeni osjećaji, krv, znoj i suze pripadnika legendarne 113. šibenske brigade koji su utkali svoj nemjerljiv doprinos u stvaranju, obrani i oslobođenju jedine nam ovozemaljske Domovine.

Ovim nedjelom direktno je, tzv. „umjetničkom slobodom“, izvršeno nasilje u stilu uriniranja po svim grobovima poginulih VITEZOVA 113. šibenske brigade.

Ovim činom pod okriljem „umjetnosti“ izvršeno je nasilje nad svim pripadnicima 113. šibenske brigade kojima je, iako „stare“, u još svježe rane utrljana sol i ponovno izazvana bol, bol rata, znoja, krvi, odricanja, velikodušnosti, nezapamćenog herojstva i izvojevane slobode…

Samo jedan kratak pogled na sliku uništenog murala dovoljan je za zaključiti da je izvršena i dobro smišljena „priprema“ uništavanja jednog od simbola 113. kao i da je za to nedjelo odgovorno nekoliko osoba, a nikako samo pojedinac.

Poruka „umjetnicima“: Koliko god se trudili uništiti svetinje, utrljati novu „sol na rane“…..

Uzalud vam trud svirači

jer 113. šibenska brigada živi u nama, ona je dio nas, protkana u sve pore svakog pripadnika, a najviše u onima koji više nisu s nama, ali su u nama!

Uzalud vam trud svirači!

Milivoj Lokas/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Sinj: U procesiji sa slikom Čudotvorne Gospe Sinjske 50 tisuća vjernika, stigao i premijer Plenković

Objavljeno

na

Objavio

Velika blagdanska procesija na svetkovinu Velike Gospe krenula je u četvrtak ispred crkve Gospe sinjske, sliku Čudotvorne Gospe u procesiji nose naizmjenice sinjski alkari, bogoslovi, časne sestre, predstavnici braniteljskih udruga, Hrvatske vojske i medicinske sestre, a u procesiji je i premijer Andrej Plenković.

Procesiju predvodi nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić koji će predvoditi i središnje misno slavlje na Trgu Franje Tuđmana.

Prema procjenama svećenika u procesiji sudjeluje oko 50 tisuća vjernika a očekuje se da će tijekom cjelodnevnih blagdanskih svečanosti u Sinju danas boraviti i do 100 tisuća vjernika iz Hrvatske, BiH i svih dijelova svijeta. Mise se služe od rane zore, a bit će i u popodnevnim satima.

Uz premijera Plenkovića, kako je najavljeno iz Vlade, na svetkovini Velike Gospe u Sinju bit će i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Sudionici procesije krećući se sinjskim ulicama pjevaju pjesme u slavu Čudotvorne Gospe Sinjske.

Ovogodišnje blagdanske svečanosti u Sinju održavaju se pod geslom “Pruži nam i sada moćnu ruku”.

(Hina)

 

GOSPE NAŠA

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

Dodik optužuje hrvatsku vojsku za ‘etničko čišćenje’ Srba u Drvaru

Objavljeno

na

Objavio

Srpski član kolektivnog predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik optužio je u srijedu hrvatsu vojsku da je 1995. u Drvaru provela “etničko čišćenje” Srba i ocijenio da bi obilježavanje oslobađanja toga grada od srpske paravojske bila “nepotrebna provokacija”.

“U proteklom je ratu operaciju etničkog čišćenja tog prostora uz lokalne jedinice izvodila regularna vojska Hrvatske i oni su udruženim snagama pokušali istjerati Srbe sa vjekovnih ognjišta”, izjavio je Dodik, prenose “Nezavisne novine” na svojoj internetskoj stranici.

HDZ-a Livanjske županije najavio je kako će 13. rujna u Drvaru biti obilježena obljetnica oslobađanja Drvara od srpskih snaga. Grad se nalazi u Federaciji BiH i jedna je od rijetkih većinski srpskih općina u tom entitetu.

No, lokalne se vlasti tome protive jer ulazak hrvatskih snaga u Drvar 1995. vide kao okupaciju. Ako županijski HDZ bude ustrajao na obljetnici, najavili su blokadu cesta prema gradu.

Nakon što su Hrvatska vojska i policija u operaciji “Oluji” porazili snage pobunjenih Srba u Hrvatskoj i oslobodili dotad okupirani teritorij, u suradnji s vlastima BiH isplanirana je zajednička operacija “Maestral” koja je provedena u rujnu 1995.

Akcija je trajala od 8. do 15 rujna i rezultirala je oslobađanjem oko dvije i pol tisuće četvornih kilometara teritorija BiH. Uz Drvar, tada su oslobođeni Jajce i Šipovo.

(Hina)

 

08.09.1995. – Započela operacija MAESTRAL

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari