Connect with us

Vijesti

UMRLA HOLLYWOODSKA SIRENA ESTHER WILLIAMS Legendarna glumica i plivačica preminula u 91. godini

Objavljeno

-

LOS ANGELES – Bivša američka šampionka u plivanju i potom holivudska zvijezda 40-ih i 50-ih godina prošlog stoljeća, Esther Williams, umrla je u četvrtak u svom domu na Beverly Hillsu u 91. godini života, priopćio je njezin agent. Rođena u Inglewoodu, nedaleko od Los Angelesa, 8. kolovoza 1921., Esther Williams je počela trenirati plivanje s osam godina te je kao američka šampionka trebala nastupati na Olimpijskim igrama 1940., koje su zbog Drugog svjetskog rata odgođene.

Nakon plivačke karije nastupa u spektaklu na vodi “Aquacade”, zajedno s drugim plivačkim šampionom Johnnyjem Weissmuellerom, poznatim po ulozi Tarzana. Godine 1942. snima planetarno popularni “Bal na vodi”.

Esther, koju su od milja nazivali “Američkom sirenom”, glumila je i u filmovima “Million Dollar Mermaid”, “Andy Hardy’s Double Life”, “Neptune’s Daughter” te “Jupiter’s Darling” te brojnim drugim.

Tijekom posljednjih nekoliko godina Esther se nije pojavljivala u javnosti zbog lošeg zdravstvenog stanja , a tijekom 2007. pretrpjela je i moždani udar. Udavala se četiri puta, za Fernanda Lamasa, Leonarda Kovnera, Bena Gagea te Edwarda Bella s kojim je živjela do smrti.

Iza sebe je ostavila troje djece iz braka s Ben Gageom.

jutarnji.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari