Connect with us

Uoči rasprave o Referendumu članovima Stožera zabranjen ulaz u Sabor u majicama s amblemom Stožera

Published

on

Član Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Vlado Iljkić potvrdio je danas kako je članovima Stožera zabranjeno da u Hrvatski sabor uđu u majicama s amblemom Stožera, te su majice morali preokrenuti kako se amblem ne bi vidio, prenosi narod.hr.

Vlado Iljkić skidanje majicaNa ulazu u Sabor rečeno nam je da to nije uobičajeno, da se ne smiju slati poruke, rekao je Iljkić Hini, pokazujući kako je i sam morao preokrenuti majicu, baš kao i 10-ak pripadnika Stožera na saborskoj galeriji od kud prate raspravu o odluci da se raspiše referendum o dvojezičnosti.

Iljkić saborskom raspravom nije zadovoljan, sažima ju riječima “žalosno, promašeno”, kaže da zastupnici ne ulaze u meritum problema.

Sabor bi trebao biti mjesto intelektualne i političke kreme ove države, no ovo što čujemo, uz časne izuzetke, je “jad”, ustvrdio je Iljkić.

Smatra da saborska rasprava ničim neće pomoći ni Vukovaru, dvojezičnosti, da služi sama sebi.

Potvrdio je da se Stožer kani obratiti Ustavnom sudu na koji se, kaže, proteklih mjeseci “na sve načine radio pritisak” zbog referendumske teme.

Obraćanje Ustavnom sudu, svojevrsni demantij, Stožer je na određeni način već pripremio, otkriva Iljkić i navodi kako će Stožer u obraćanju navesti zašto misli da ima pravo na referendum o dvojezičnosti. Nije precizirao kad će Stožer to učiniti.

Saslušat ćemo saborsku raspravu, odgovorio je Iljkić.

HDZ-ov Josip Đakić u Saboru je ranije rekao da je pripadnicima Stožera zabranjeno da u Sabor uđu u majicama crne boje s amblemom Stožera, te da su se zbog toga skidali u saborskom predvorju.

glasbrotnja.net

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari