Connect with us

Politički rentgen

Upravlja li Hrvatskom duboka država?

Objavljeno

on

….Svijest o virusu duboke države trebala bi prvenstveno zaživjeti u kabinetu uljuđenog i inteligentnog Europljanina predsjednika Hrvatske Vlade Andreja Plenkovića, a da bi se dogodila punina te svijesti svakom je potrebno osvjetljenje i svojevrsna samolustracija….

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Moram priznati, nije mi ni malo ugodno sjediti za računalom kada te malo, malo prodrma potres kao ovaj predzadnji oko 6h ujutro koji je bio jak! Čak 4,9 stupnjeva.

Duboko suosjećam s jadnim i nesretnim ljudima koji su ostali bez svojih najmilijih i toplog krova nad glavom u novogodišnjoj noći. Kada će tome već doći kraj? Na to pitanje odgovor može dati samo hirovita priroda kojoj smo se izgleda dobrano zamjerili.

Stručnjaci za potrese kažu da je nakon svakog velikog potresa zemlja nemirna barem godinu dana uz učestalost lakših potresa i da postupno dolazi do smirivanja tla. Nadam se da su u pravu?

Potresi dolaze iz dubine zemlje, a potres koji već 30 godina drastično trese Hrvatsku dolazi iz dubine „duboke države“ i taj potres, je konstantan, najsnažnije magnitude. Taj potres realna je opasnost za našu mladu državu, daleko veća od rušilačkog potresa nakon kojega se po građevinskim formulama vrlo brzo sve obnovi, sagrade se nove zgrade po protupotresnim standardima što garantira dugoročnu stabilnost objekata i kakav takav mir u ljudskim dušama.

U Hrvatskoj još nije izmišljeno ni upotrijebljeno cjepivo protiv opakog virusa „duboke države“, iako je ono poznato u gotovo svim postkomunističkim zemaljama pod jednostavnim imenom: “lustracija“.

Čak se i u Albaniji koja je strahovito unazađena diktaturom Envera Hođe provodi „vakcinacija“ lustracijom koja bi u svakom normalnom društvu trebala stvoriti trajni imunitet pred naletom tog razarajućeg mentalno komunističkog virusa koji redovno mutira u još opasnije oblike. Cijepe se uglavnom Enverovi sljedbenici na način da ih se udalji iz sfere javnog života i to se pokazuje efikasnim za zdravlje Albanske nacije.

Još zorniji je primjer kako bivši DDR u ujedinjenoj Njemačkoj puca od zdravlja, pa nakon temeljite lustracije unutar svoje duboke države danas imaju jedno od najučinkovitijih pravosuđa na svijetu. Oni lustriraju Stazijevce , a duboka država u Hrvatskoj donosi „Lex Perković“?!

Dakle svakom imalo pismenom i inteligentnom biću uopće nije potrebno objašnjavati formulu duboke države niti imenovati njene istaknute vladare. Kroz donošenje zakona „Lex Perković“ sami su se raskrinkali i danas nam se iz utvrde Pantovčaka cerekaju šaljući nam poruku da im ne možemo ništa. Za nagradu, kao čuvari duboke države, postali su predsjednici države! Formulu duboke države najmanje je potrebno objašnjavati inteligentnom Andreju Plenkoviću, pa s toga čudi da on kao istaknuti i uljuđeni stanovnik, lustrirane i uljuđene Europe u današnjem trenutku, kada je cijepljenje postalo stvar općeg dobra, odgovornosti i empatije prema drugom, ne posegne za najučinkovitijim cjepivom koje se pokazalo kao nužnost za stjecanje trajnog imuniteta u svim postkomunističkim državama.

Zar je doista moguće da je duboka država skinula glavu Tomislavu Karamarku, pa je nakon toga pametnog i elokventnog Andreja Plenkovića zarobila u svoju paukovu mrežu?
Vladimir Šeks, taj besmrtni kreator Božićnog Ustava Republike Hrvatske, u čijim izvorišnim osnovama još uvijek stoji Hasanbegovićeva floskula ZAVNOH-a, dokazani je kreator i ključni ideolog globalnih političkih kronika u Hrvatskoj. Lakoćom je srušen Ivić Pašalić dokazanom krađom na unutarstranačkim izborima u HDZ-u, još lakše je instaliran koruptivni mag Ivo Sanader kojega je laganim potezom pera naslijedila „skojevka“ Jadranka Kosor. Gotovo ništa teže nisu uklonjeni Karamarko i Hasanbegović i čini se da Hrvatskom vlada novi Šeksov pulen Andrej Plenković.

Kreator svih navedenih političkih akrobacija je bio Vladimir Šeks sin Aleksandra iz dossiera br. 146 269. Bespotrebno je razglabati o tome kako su naše pravosuđe i DORH uz pomoć sivih eminencija premrežili simboli duboke države kao čuvari najveće pljačke u Hrvatskoj. U toj pljački stoljeća akumuliran je ogroman kapital pomoću kojega duboka država danas vlada u svim najvažnijim segmentima i polugama javnog i političkog života.

Opljačkanim novcem duboka država je uspostavila četvrti stup vlasti, a to su mediji bez kojih se jednostavno ne može vladati. Čini se da je Vladimir Šeks sin Aleksandra, iz dossiera 146 269, jedan od rijetkih čarobnjaka koji zna što će se dogoditi pet godina unaprijed i vjerojatno je samo njemu već danas poznato ime i prezime Plenkovićevog nasljednika u HDZ-u? Čini se da Hrvatskom mogu vladati samo oni koji pristanu na dogmatsku nedodirljivost Šeksovog ZAVNOH-a u Ustavu Republike Hrvatske i oni koji ni u ludilu neće cijepiti Hrvatsku od bolesti duboke države cjepivom pod kodnim imenom „lustracija“.

Protiv otvaranja tajnih udbaških arhiva, u kojima je zapisana formula za proizvodnju cjepiva pod kodnim imenom „lustracija“, prvi se na zadnje noge digao upravo spomenuti sin Aleksandra. Bilo je mučno gledati tu saborsku raspravu u kojoj su neki deklarirani demokršćani, (Dodig) za koje sam mislio da su za lustraciju spremni staviti glavu na panj, bili protiv otvaranja udbaških arhiva kako ne bi „grijesi očeva pali valjda na glave „nevinih sinova“? Dakle, pazi se da grijesi Tedeskija seniora, ne padnu na pleća Tedeskija juniora čiji je biznis u začetku najvjerojatnije nastao na koruptivnim udbaškim milijunima?

Šeksov ZAVNOH u Ustavu Republike Hrvatske je raskošni rasadnik vladara duboke države! ZAVNOH u ustavu je Šeksov poklon komunistima koji su navodno u poznatoj pomirbi pristali na stvaranje samostalne države Hrvatske. Danas vidimo kako je ta pogodba izgledala. Pristali su na stvaranje Hrvatske pod uvjetom da tu istu Hrvatsku mogu nesmetano opljačkati i ogoliti do kosti. To je model duboke države u kojoj nije bitno tko je iz koje stranke, jer oni su osnovali svoju stranku u sjeni, svoj parlament u sjeni, svoju Vladu u sjeni. Vuku poteze i vladaju i čini se da aktualna vlast samo misli da vlada situacijom u državi. Duboka država šalje istu poruku svima formalno vladajućima. Motrimo na Vas i ako se otmete kontroli proći ćete kao Sanader, proći ćete kao Karamarko!

ZAVNOH u Ustavu Republike Hrvatske i dan danas je podloga za nadu onima koji se nisu nikada pomirili sa stvaranjem Hrvatske i ZAVNOH zapravo izvorišno, na neki način poništava članak Ustava koji zabranjuje bilo kakvo ujedinjene u bilo kakve nove jugoslavenske asocijacije. To je Ustav kao oni Titovi zakoni, za koje se valjda „nećemo držati kao pijani plota“!? Može li uljuđeni Europljanin Plenković stati na kraj dubokoj državi i njenim glavnim eksponentima ili će na kraju i on izgubiti glavu ako se usudi zaljuljati te strukture? Jer, činjenica je, nakon što se Karamarko samo usudio izreći „lustracija“, ime tog čarobnog cjepiva i nakon što se dr. Hasanbegović usudio predložiti zakon o otvaranju arhiva, munjevitom su brzinom izgubili glave i čini se da su zauvijek uklonjeni iz sfere političkog odlučivanja. Srušili su ih gremiji duboke države u dobro organiziranoj uroti i svakog dana čine sve da se takvi i slični „luđaci“ više nikada ne pojave u vladajućim strukturama.

Kada je HNES, Hrvatsko nacionalno etičko sudište u sastavu vrhunskih intelektualaca i pravnika na javnoj sjednici osudilo predsjednika Josipovića za etičku veleizdaju, Josipović je lakonski na nekom sajmu konja izjavio da se tu radi o grupi „ofucanih luđaka“. Milorad Pupovac je te istaknute doktore znanosti i profesore kao što su bili prof. dr.sc. Zdravko Tomac i prof. emeritus Zvonimir Šeparović pod hitno stavio u svoje biltene kao divljač za odstrjel. I sam imam čast biti divljač u Pupavčevom biltenu! Dakle, to je duboka država koja se danas kao„nekim čudom“ infiltrirala u vladajuću koaliciju!

U Hrvatskoj, kojom se vladajuće elite diče kao uglednom i naprednom članicom EU-a i inih međunarodnih organizacija, očito se čeka da nam se tim korupcijsko-lopovskim sindromom duboke države zarazi cijela nacija, pa ćemo na taj način valjda steći revolucionarni imunitet krda, ali tek nakon što do kosti budemo opljačkani i isporučeni globalističkim antifama kako ih je nazivao predsjednik Trump u svom zadnjem neuspješnom pohodu na Bijelu kuću. Baš je gubitnik Trump eklatantan primjer snage globalne duboke države koja svoje krakove ima i u Hrvatskoj. Uzaludan će nam biti imunitet krda kada se u krdu više neće moći prepoznati tko je lopov, a tko pošten, tko siromašan, a tko siromašniji? Zemljica Hrvatska biti će pretvorena u logor suvremenih globalističko-komunističkih robova. U usporedbi s pošastima koje su pogodile Hrvatsku, i korona i potresi su zapravo sitne ribe naspram razarajućeg djelovanja duboke države.

Svijest o virusu duboke države trebala bi prvenstveno zaživjeti u kabinetu uljuđenog i inteligentnog Europljanina predsjednika Hrvatske Vlade Andreja Plenkovića, a da bi se dogodila punina te svijesti svakom je potrebno osvjetljenje i svojevrsna samolustracija. Jedino ako prvo sebe cijepi od te naizgled neizlječive bolesti, ako stekne imunitet kao štit u borbi s gremijima, moći će efikasno izliječiti i cijelu bolesnu naciju. Od bolesti duboke države su mnogi pali i čini mi se da je i njegova glava na istom panju.

U EU postoje svi instrumenti u obliku brojnih rezolucije i deklaracije, osobito ona od 19.09.2019. koja izjednačava fašizam i komunizam kao dvije iste diktature i ne vidim ni jedan objektivan razloga da se jedan europski legalist i pragmatik Plenković, pragmatično ne osloni na žive dokumente i svjedočanstva i krene u obračun sa ZAVNOH-ovcima, s onima koji ga na kraju mogu koštati glave. Ako ništa ne poduzme, prvenstveno u svom HDZ-ovskom dvorištu, hoćemo li mi usred ove naše nakaradne, cenzurističke demokracije moći opravdano insinuirati da je kapitulirao pred moćnom snagom duboke države i da je on zarobljenik ili čak apologeta te iste duboke države koja vlada dok on glumi da vlada!? Dok hrabro ne poduzme korake, kao što je poduzeo protiv Mosta koji je stvoren kao instrument duboke države za obračun s HDZ-om, s pravom ćemo smjeti sumnjati u njegovu preporoditeljsku misiju i umjesto preporoditelja preko noći bi se mogao pretvoriti u grobara vlastitih ambicija.

Na kraju ove turbulentne godine, ovo je moja poruka iza koje stojim, poruka kao esencija novinarske etike i slobode koja nije na prodaju, čak ni u vrijeme ovih katastrofičnih događanja u Hrvatskoj koja će mnoge zaviti u materijalno crnilo.

Kazimir Mikašek-Kazo

 

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari