Connect with us

Politika

Upućen poziv Vladi FBiH da žurno dodijeli sredstava županijama, općinama, bolnicama i domovima zdravlja

Objavljeno

on

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović održao je danas video sastanak s predsjednicima županijskih Vlada izabranih ispred HDZ-a BiH i ravnateljima županijskih Uprava civilne zaštite, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Predsjednici Vlada s ravnateljima Civilnih stožera međusobno su razmijenili informacije o učinjenim koracima u njihovim županijama vezano uz zdravstvenu zaštitu pri pojavi koronavirusa.

Također, kako je priopćeno iz HDZ-a BiH, naglašena je važnost pridržavanja svih izdatih zapovijedi, poseban naglasak je bio na osobe koje su u kritičnim skupinama, i one sa zdravstvenim problemima, istaknuto je na sastanku.

“Što se tiče Stožera civilne zaštite svi su izvršili pripreme smještaja za izolaciju osoba koje dolaze iz drugih država na lokaciju navedenih županija”, priopćeno je te se dodaje:

-Ponovno je naglašena potreba daljnjeg koordiniranja svih tijela koja donose mjere i zapovijedi, te njihova bolja suradnja i komunikacija pri razmjeni iskustava i mišljenja ali i donošenja budućih odluka i praćenja svih daljnjih aktivnosti – stoji u priopćenju.

Sa sastanka je upućen poziv Vladi Federacije BiH da žurno donesu Odluku o raspodjeli sredstava na ime dodjele financijske pomoći prema županijama, gradovima i općinama.

“Posebnom odlukom da se dodjele financijska sredstva prema bolnicama i domovima zdravlja za nabavku opreme. Istaknuta je i potreba bolje zdravstvene pomoći zaraženim osobama, kao i potreba nabave zaštitne opreme zdravstvenim djelatnicima. Sa sastanka je ponovno upućen poziv stanovnicima da ostanu u svojim kućama”, stoji u priopćenju za javnost HDZ-a BiH.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari