Pratite nas

Satira

URED BIVŠEG PREDSJEDNIKA OTVARA SE U ZENICI: Nema smisla da stalno putuje

Objavljeno

na

Nakon što je RH ukinula ured zagrebačkom umirovljeniku Mesiću, koji je nesretnim spletom okolnosti dva puta bio na čelu Hrvatske, tamo gdje je kršio Ustav, izdavao nacionalne interese, i bez kaznene odgovrnosti proveo punih 8 godina uspješno radeći kao lobist nekih stranih nacionalnih pokreta, svoj umirovljenički staž Mesić provodi kao žestoki lobist najbrojnijeg i najpopularnijeg nacionalizma u BIH. Onog koji nedvosmisleno razara našu zemlju.

Mesić je inače uspješan u razaranju višeetničkih država. Sudjelovao je u razbijanju višeetničke Jugoslavije kako žestoki separatist i nacionalist, federalist, da bi se naknadno prometnuo u velikog Jugofila. Nejasno je primjerice kako Svetlana Broz, gostujući u emisiju N1 PRessing, tvrdi da je jedini poslije Tita, veliki političar na prostoru Balkana čovjek koji je napisao knjigu “Kako sam rušio Jugoslaviju”. Nejasno je i kako je Mesiću najveći sin hrvatskog naroda, i drugih naroda, Tito? Ako je tako, zašto se hvalio kako je rušio Titovo djelo? Zamislite da neko do u temelj razbije Meštrovićeva djela i onda kaže kako mu je najdraži i najveći kipar Meštrović? I kakav je to novinar N1 koji ga nakon ove rečenice nije uzdrmao tim protupitanje: Ako ti je Tito najdraži, spletkarošu jedan, što si mu rušio državu? Što si ‘ustaše hvalio’ majmune? N1 novinarstvo dementnije je čini se od Mesićeve pameti.

Što bi inače Tito rekao na rečenicu svoje unučice koja kaže da joj je najveći političar današnjice autor knjige “Kako sam rušio Jugoslaviju” i čovjek koji je u Australiji svojedobno među ‘Ustašama’ izjavio da su Hrvati pobjedili i proglašenjem NDH? Nije jasno i kako Svetlana Broz nakon ove izjave uopće  i uopšte kotira u antifašističkim krugovima Sarajeva i arapske okolice. I dokolice.  Podržavati rušitelja Jugoslavije i poštovatelja NDH nije nimalo antifašistički niti titoistički draga Svety.

Elem, budući da zagovaranjem unitarizma Mesić priprema novu knjigu “Kako sam rušio BIH, i aktivno radi na formiranju nacionalnih republika u BIH prodajući Bošnjacima unitarizam, njegovi šefovi u BIH odlučili su otvoriti Ured bivšeg hrvatskog predsjednika u Zenici, nakon što je MOST, uz protivljenje Karamarka koji je tada bio na čelu HDZ-a, ipak uspio zatvoriti njegov ured u Zagrebu. Mesićev ured bit će u prostorijama Saudijskog kulturnog centra Kralj Fahd i imat će tri sobe. Jednu za smišljanje viceva, drugu sa puno ogledala, gdje će se Mesić moći diviti samom sebi, i treću za  press, demantiranje davno izrečenih izjava, koje je Mesić rekao a tvrdi da nije. Premda jest.

Kako je moguće da predsjednik jedne države, dobije ured u drugoj državi? Kako je moguće da bivši predsjednik strane države postaje unutarnji čimbenik BIH, i miješa se u odnose u BIH, mediji koji su se ovih dana pozabavili slučajem Željane Zovko, i transferima iz države u državu, nisu komentirali.

Mesićevo bosančenje, premda je građanin RH, ne smeta im. Teško da bi im smetalo i da uđe u paralament BIH, ili postane predsjednik iz reda hrvatskog naroda u BIH, makar bez BH državljanstva.

Tuzla. Zavidovići, Konjic, Jablanca, i Visoko , uputili su prosvjednu notu gradu Zenici, tvrdeći da Mesić pripada njima, a načelnik Tuzle, Jasmin, tvri da će ga oteti Zenici. Onako kako je u ratu otimao Srbe recimo.

Milan Bandić kazao je da će platiti jednosmjernu avionsku kartu, i godišnji račun za kave, onom gradu koji prvi iseli Mesića iz Zagreba.

*tekst je satiričnog karaktera, to znači da se radi o tekstu koji šaljivim tonom, ironizira nekakve činjenice. Stoga molimo za razumijevanje. I da nas zbog ovog ne nazivate fašistima. Smrt fašizmu, sloboda Mesiću, piše poskok.info)

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Satira

Telepiromanija (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

Antifašizam u Hrvata u 3D projekciji ili kako je hrvatska država jednim potezom riješila problem požara. Zauvijek.

Nakon podizanja skandalozne optužnice protiv mlade djevojke za navodno paljenje srpskih sela u okolici Benkovca i to potaknuta mržnjom, dogodio se ovaj slučajni razgovor.

Zanimljivo je da je u tim selima viđena tek sutradan nakon izbijanja požara pa je ovaj slučaj moguće objasniti jedino natprirodnim sposobnostima.

Ovih je dana zadarsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu protiv 25-godišnakinje koju tereti da je u kolovozu u neubrojivom stanju upaljačem potpalila požar u mjestu Brgud kod Benkovca.

U optužnici se navodi kako je djevojka bila motivirana činjenicom da tamo živi većinsko srpsko stanovništvo koje je smatrala odgovornim za paljenje njezine kuće u obližnjem mjestu Lisičiću tijekom Domovinskog rata.

Zanimljivo je da je ova djevojka uhićena dan nakon što je na istom području uhićena skupina srpskih mladića koji su potpalili nekoliko požara. Očito u maniri stare jugoslavenske škole novinarstva, ovaj je slučaj iskorišten kako bi svi vodeći tzv. hrvatski mediji uz ovu priču objavili naslov ‘Hrvatica palila srpska sela iz mržnje’. Odjednom je pozornost javnosti sa srpskih piromana prebačena na jednu djevojku koju se pod skroz sumnjivim okolnostima tereti za podmetanje požara.

Podmetanje požara: Sumnja da je priznanje Josipe Žilić nasilno iznuđeno

Evo što je nakon podizanja optužnice na svojem facebook profilu napisao njen odvjetnik Mate Knezović:

Večernji je već osudio moju klijenticu. Vrlo interesantno. Već sam u javnost iznio slijedeće činjenice:

 • moja klijentica je rođena u mješovitom braku;
 • više puta je izjavljivala da je prema njoj primijenjena nezakonita sila;
 • već treći mjesec je pritvorena, iako nema nikakvih dokaza da bi ponovila isto ili teže kazneno djelo;
 • usprkos boravku u bolničkom zatvoru ne daju joj nikakvu dokumentaciju o njezinom zdravstvenom stanju (povijest bolesti, otpusno pismo i dr.).

Svima je jasno da se ovakvim medijskim obmanama stvara pokušaj izjednačavanja krivnje između onih koji su ljetos palili Hrvatsku iz nacističkih razloga i Hrvata koji su ulagali nadljudske napore da im ne izgore gradovi i sela. Prema informacijama kojima raspolažem Srbi su pušteni. Jedan od njih je bio neubrojiv (slučaj Marijan), no nije završio ni u pritvoru.

Očekujem da će Državno odvjetništvo informirati zainteresiranu javnost za ostale uhićene:

  • Jesu li osumnjičeni?
  • Jesu li podignute optužnice?
  • Jesu li na slobodi?
  • Koje Državno odvjetništvo je mjerodavno i sl.?

Projekt Velebit

Zašto gori samo na prostoru gdje se distribuira tjednik “Novosti”? (VIDEO)

facebook komentari

Nastavi čitati

Kultura

CRVENA GUSJENICA

Objavljeno

na

Objavio

Suvremeni političko-cvrkutački igrokaz

Sudjeluju:

CROATINO, u moru domaćih klaunova i vucibatina poželjan je kakav novi smijehokazivatelj
JADRANKA KOSOR, ljubiteljica broševa, poreza od 1 %, raspuštenica i političarka, cvrkutašica
INES STRENJA LINIĆ, liječnica, MOST-ovka, poziva se na Voltairea, cvrkutašica
GLUPANA GLASI, tajanstvene osobe koje se predstavljaju kao „narod“ – poznatiji kao trolovi i provokatori, cvrkutaši

Na sceni su Jadranka Kosor, Ines Strenja Linić, Glupana glasi, a tu se uokolo mota i Croatino, on započinje ovaj igrokaz kao pravi profesionalni „konferansijer“:

CROATINO:
Pozdrav svima, dragi moji,
tuj se spravljaju gadni boji!
Homo politicus Croatos
navukao ogromnu suknju,
proviruje iz mraka kroza luknju

Gle, gle, bit će ovdje svega,
zlo se valja priko brega
Homo politicus Croatos
Ne će u nas biti veseli tanci,
nego toljage, noži i lanci!

No što to divojke ove velju,
vražju su dočarale želju
Homo politicus Croatos
Tiho, ljudi, dajte sad mira
čujmo što ih grdo dira!

JADRANKA KOSOR: A i to voženje kutija s nekakvim potpisima u dječjim kolicima s dekicama…

CROATINO:
Misli li ova na Vigilare?
A-ha, tako mi ofucane fukare,
ova savjest ne mijenja…
A što će reći gđa Strenja!

GLUPANA GLASI:
Frizura uvijek postojana!…
Vratite se u politiku!…
Samo dajte!…

CROATINO: Tišina, bando trolovska!

INES STRENJA LINIĆ: Na žalost oni su preagresivni ali smo i mi pretihi!

CROATINO: I bolje je za vas!… Čekaj malo, tko „oni“, tko „mi“…?

JADRANKA KOSOR: Sablasno postaje simbol svega što se oko nas, u tišini, događa.

GLUPANA GLASI:
E da, u tišini!…
Jezovite stvari se događaju!…
Vaša vlada bila je svemirski brod za ovo!…
Dajte se vratite!…

JADRANKA KOSOR: E baš vam zahvaljujem!

CROATINO: Kamo i kome da se vrati, kome ova još treba?

INES STRENJA LINIĆ: Da će borba s tim ultrakonzervativcima biti laka – ne će!

CROATINO: Ideeeššš!? „Bit će rata, kažu svi…“

JADRANKA KOSOR: Možda.

CROATINO: Lapača, nikada nije bila sigurna!

INES STRENJA LINIĆ: Sad je sve na nama – ima i nas!

CROATINO: A-ha, je li to MI ili ONI? Nešto mi je poznato, bilo nedavno na dalekovidnici… Ma koji je to mudrijaš izvalio, zmija ga izvalila?!

JADRANKA KOSOR: Ali se ne vidite i ne čujete!…

Tišina. Nitko nije niti trepnuo. Ines Strenja Linić odlazi. Jadranka Kosor glanca svoj novi broš, odlazi i ona. Glupana glasi izumiru. Croatino gleda kako bi se i on čim prije izgubio.

CROATINO:
Što taj narod mira nema,
zlo se u nas opet sprema
Homo politicus Croatos
Neki ljudi svašta izvale,
ne znaju kakve su budale!

Hajde sad domu svome, gasi svjetlo da se manje sramota vidi, najbolje je da

svršimo!

Autor: Siniša Posarić

Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari