Connect with us

Politika

Ured predsjednika: Milanović u Albaniji u sklopu predsjedničkih dužnosti

Published

on

Predsjednik Republike Zoran Milanović boravio je u Albaniji u sklopu obnašanja predsjedničkih dužnosti i nije pružao savjetodavne usluge albanskom premijeru Ediju Rami, očitovao se u utorak Ured predsjednika na zahtjev Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Hrvatski predsjednik je boravio u Albaniji 12. i 13. kolovoza na poziv albanskog premijera Edija Rame u sklopu predsjedničkih dužnosti gdje je predstavljao Republiku Hrvatsku, stoji u odgovoru Ureda predsjednika povjerenstvu koje je u ponedjeljak zatražilo očitovanje o detaljima tog puta.

”Kao i u svim slučajevima kad Predsjednik RH putuje, troškove putovanja koji se odnose na prijevoz Predsjednika RH podmireni su iz državnog proračuna. Što se tiče troška smještaja, predsjednik RH je boravio u državnoj rezideniciji Republike Albanije na poziv domaćina, predsjednika Vlade Republike Albanije”, precizirao je Milanovićev ured.

Ured predsjednika je u očitivanju naglasio da Milanović nije pružao usluge savjetovanja za albanskog premijera dodajući kako je hrvatski predsjednik to javno rekao u više navrata.

Povjerenstvo za očitovanje o sukobu interesa zaprimilo je anonimnu prijavu protiv Milanovića u kojoj se navodi da je 12. i 13. kolovoza privatno boravio u Albaniji na osobni poziv albanskog premijera te da bi mogla biti riječ o primanju nedopuštenog dara.

U prijavi se također tvrdi da je Milanović, prije nego što je postao predsjednikom, obavljao savjetničke usluge za albanskog premijera.  (Hina)

Zoran Milanović prijavljen Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari