Connect with us

Vijesti

Ured predsjednika: Plenković danas otišao najdalje u politizaciji Hrvatske vojske

Objavljeno

-

Foto: Hina

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković organizirao je “HDZ-ov stranački sastanak s vojnim vrhom i otišao najdalje do sada u nedopustivoj politizaciji Hrvatske vojske”, ocijenili su iz Ureda predsjednika u priopćenju u ponedjeljak.

Izvijestili su i da je Andrej Plenković pozvao i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića na današnji sastanak predsjednika Vlade RH s kolegijem zapovjednika Oružanih snaga Republike Hrvatske u sjedište Vlade RH te upitali što HDZ-ov predsjednik parlamenta, dakle zakonodavne vlasti, radi na sastanku izvršne vlasti sa zapovjednicima Hrvatske vojske.

“Andrej Plenković kaže kako je to pripremni sastanak za sutrašnje Vijeće za obranu. A zašto na pripremni sastanak nije pozvan i predsjednik saborskog Odbora za obranu Franko Vidović, koji je također član Vijeća za obranu?”, upitali su iz Ureda predsjednika Republike.

“Kad je već Jandrokovića pozvao, Plenković je onda mogao pozvati i sve članove Predsjedništva HDZ-a na razgovor s generalima pa da slika bude jasna i potpuna”, ustvrdili su te dodali kako su na sastanku bili i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i glasnogovornik Vlade Marko Milić…

“Andrej Plenković je danas u Vladi zapravo organizirao HDZ-ov stranački sastanak s vojnim vrhom i otišao najdalje do sada u nedopustivoj politizaciji Hrvatske vojske”, ustvrdili su i upitali: “Ili je Andrej Plenković danas organizirao paralelno stranačko, HDZ-ovo Vijeće za obranu?”.

U priopćenju su, kako kažu, istaknuli ključnu razliku: Predsjednik Republike na sastanke s vojnim zapovjednicima poziva isključivo svog savjetnika za obranu i nacionalnu sigurnost dr. sc. Dragana Lozančića.

Najavili su kako će se predsjednik Republike danas popodne sastati s načelnikom Glavnog stožera OSRH i vojnim zapovjednicima. Na sastanku će biti, kao i uvijek, još samo savjetnik Lozančić, izvijestili su u priopćenju iz Ureda predsjednika RH.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari