Connect with us

Politika

Ured predsjednika RH kaže da je premijer pokušao lažima poniziti načelnika GS OS RH

Objavljeno

-

Foto: Hina

Iz Ureda predsjednika Republike u utorak navečer objavili su još jedno priopćenje, tvrdeći da je premijer Plenković na tiskovnoj konferenciji nakon sjednice Vijeća za obranu “pokušao lažima poniziti načelnika Glavnog stožera OS RH”.

Nakon sjednice Vijeća za obranu održane ranije danas u Banskim dvorima, na kojoj su sudjelovali premijer Andrej Plenković, predsjednik Republike Zoran Milanović, ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj, nije objavljeno zajedničko priopćenje Vlade i Ureda predsjednika RH.

Milanović je zbog toga održao izvanrednu konferenciju za novinare na Pantovčak na kojoj je, uz ostalo, naveo da Vlada ignorantski pristupa opremanju Oružanih snaga RH.

“Tražio sam, predlagao, da zajedničko priopćenje bude da je Vijeće zaključilo da trenutno materijalno stanje Oružanih snaga RH – materijalno, ne duhovno – nije zadovoljavajuće te da je potrebno ulagati ozbiljne napore u cilju ravnomjernog razvoja svih grana i sastavnica Oružanih snaga. To nije bilo prihvatljivo. Meni nije bilo prihvatljiva lakirovka, dakle, mazanje očiju javnosti. Tako da se tu nismo ništa dogovorili. A na drugoj sjednici, Vijeća za nacionalnu sigurnost jesmo”, rekao je Milanović.

I premijer Andrej Plenković održao je tiskovnu konferenciju nakon sjednice Vijeća za obranu. Referirajući se na Milanovićevo prozivanje Vlade rekao je, uz ostalo da je sjednica ‘u dijelovima bila nadrealna, ali su se u biti složili sa stanjem u OSRH. Napravljeno je dosta, ali je potrebno učiniti još, to je prva poruka koja je izrazito važna’, rekao je Plenković.

U osvrtu na sjednicu Vijeća za obranu premijer je također napomenuo kako se nada da je načelnik Glavnog stožera OS RH dobro, da uživa slobodu govora kao i svi drugi. “Neka govori. Danas je bilo situacija gdje mu se na direktne upite nije dalo govoriti na sastanku”, rekao je Plenković.

Iz Ureda predsjednika RH večeras su vrlo brzo reagirali na izjavu premijera priopćivši da je “Andrej Plenković odlučio lagati čak i o sadržaju današnjeg sastanka Vijeća za obranu i tako”, ustvrdili su iz Ureda “još jednom pokazati kakav je on tip čovjeka”.

“Osim što si je dopustio, što je doista nevjerojatno, javno govoriti o sadržaju i karakteru sastanka Vijeća za obranu, Plenković je u izjavi novinarima odlučio javno poniziti načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH”, navodi se u priopćenju i dodaje: “Reći da admiralu Robertu Hranju nije bilo dopušteno govoriti na sastanku bezočna je laž. Upravo suprotno, nije bilo dopušteno da se beskrupulozno manipulira s načelnikom Glavnog stožera OSRH. Ne može višenamjenska Plenkovićeva ulizica omalovažavati jednog od najboljih hrvatskih časnika kojemu nije ni do koljena znanjem, a da ne govorimo ponašanjem. To mu dopustiti bilo bi nadrealno”, stoji u priopćenju Ureda predsjednika RH. (Hina)

Plenković: HV će sada imati snagu da se ona neće moći uspoređivati s vremenom prije nabavke Rafalea

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari