Connect with us

Naši u svijetu

Urednik Velimir Bujanec ispitan u policiji zbog emisije o ZAMP-u

Objavljeno

on

Urednik i voditelj TV emisije “Bujica” Velimir Bujanec pozvan je jutros na obavijesni razgovor u policiju, u Heinzelovu te je ispitan u svojstvu svjedoka. Poziv mu je uputio Odjel za gospodarski kriminal, a po nalogu Županijskog državnog odvjetništva. Zamolili smo kolegu Velimira Bujanca za izjavu nakon obavijesnog razgovora. Odbio je bilo što komentirati, s obzirom da je potpisao izjavu o tajnosti, ali nam je potvrdio da se, kao što smo i pisali, radi o istrazi u vezi ZAMP-a i ZAMP-ovog ugovora s HRT-om.

Razlog obavijesnog razgovora su informacije iznesene u emisiji “Bujica” na Osječkoj televiziji, Z1 i još osam lokalnih televizija u Hrvatskoj i BiH, u lipnju prošle godine. U spomenutoj emisiji gostovao je saborski zastupnik HDZ-a, Jasen Mesić. Središnja tema emisije bio je ZAMP, konkretnije ugovor između ZAMP-a i HRT-a težak 67 i pol milijuna kuna te uloga predsjednika Josipovića kod potpisivanja spornog ugovora.

Podsjetimo, Jasen Mesić u toj je emisiji upozorio na pritisak koji glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman vrši na članove Nadzornog odbora za suglasnost s Hrvatskim društvom skladatelja (HDS-ZAMP) da se sklopi gore spomenuti ugovor na tri godine, dok je do tada praksa bila da se ugovor sklapa na jednu godinu. Također, Mesić je ukazao na mogući sukob interesa šefa poslovanja HRT-a Borisa Sruka koji sudjeluje u pregovorima sa ZAMP-om. Sruk, inače, živi u stanu koji je pod ovrhom ZAMP-a.

Mesić je izjavio kako iza ugovora stoje i predsjednik vlade, i Vlada i saborska većina, ali i predsjednik Josipović, koji se očito slažu s Radmanovim poslovanjem.

“Stari ugovor s HRT-om, 27. travnja 1992., potpisao je u ime ZAMP-a Ivo Josipović. Upravo je o tom ugovoru jedan od članova NO-a postavio pitanje gospodinu Radmanu, ali odgovor, nije dobio. Sve se to odvijalo u jeku rata. Ali kada se već tada nije vodilo dovoljno računa, trebala se onda sada u miru napraviti revizija tog ugovora”, izjavio je Mesić.

Direktno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari