Connect with us

Gluposti

Urša Raukar: ‘Očekujemo od svih pročelnika i direktora Holdinga da stave mandate na raspolaganje’

Objavljeno

on

foto HINA Arhiva

Rezultate lokalnih izbora u Zagrebu u Novom danu na N1 je komentirala Urša Raukar iz platforme Možemo!. Što se tiče radikalnih zahvata u Gradu Raukar kaže da će se revidirati financijski ugovori, ugovori s vanjskim suradnicima, pregledat će se svi radni odnosi i svi koji su na svoja mjesta došli bez stručne spreme.

“Radikalnim smatram promjenu modela upravljanja. Dosta je s upravljanjem kojeg vodi isključivo jedan čovjek, dosta je upravljanja gdje je korupcijska hobotnica toliko evidentna i jaka i dosta je upravljanja koje je financijski štetno za grad.

Revidirat će se svi financijski ugovori, ugovori s vanjskim suradnicima, pregledat će se svi radni odnosi i svi koji su na svoja mjesta došli bez stručne spreme, naravno da će biti preusmjereni po svojim kvalifikacijama tamo gdje pristaju. Mi smo politička opcija, na čelu s Tomislavom Tomaševićem, koja će racionalizirati Gradsku upravu, nećemo imati 27 gradskih ureda koje nemaju ni ogromni europski gradovi, nego ih svesti na otprilike 15-16.

Otvorit ćemo i Ured za poslijepotresnu obnovu koji je već odavno trebao postojati, za sugrađane za koje nitko ne brine”, najavila je Raukar te dodala da od svih gradskih pročelnika, direktora i Uprave Holdinga očekuju da stave svoje mandate na raspolaganje.

“Ako neki neće dati mandat na raspolaganje, postoje rješenja za takve situacije bez ikakvih šteta za grad, uvijek treba paziti da ne dođe do sudskih procesa koji bi bili štetni za grad. Vjerujem ipak da će svima biti jasno da je poštenije i bolje dati mandat na raspolaganje, smatram da je to elementarna demokratska potreba”, rekla je.

Komentirala je i Miroslava Škoru koji ih je optužio da “nisu zeleni, nisu lijevi, nego ekstremno lijevi”.

“Kada nedostaju argumenti, znanje o Gradu, kada više od tri i pol puta zaostajete, naravno da se poseže za svim mogućim teorijama zavjere jer drugo ništa ne preostaje. Građani su u nedjelju pokazali što misle. Škoro je na 12 posto, nakon što je pokušao oblatiti i lažima nas prozivati”, komentirala je Raukar optužbe Tomaševićeva protukandidata u drugom krugu.

Očekuje se da ćemo Možemo! kontrolirati i Skupštinu, a za većinu im nedostaje tek jedan vijećnik, a hoće li u koaliciju s SDP-om Raukar kaže: “Jasno smo tijekom cijele kampanje poručivali da smo spremni na suradnju i razgovor sa svim strankama od centra na lijevo i na tome ćemo i ostati. Dopustite da završi drugi krug pa da krenu razgovori. Sigurna sam da ćemo imati većinu, produktivnu većinu koja će podržavati gradonačelnika i da grad napreduje. Dokazali smo koliko nam je važan rad s građanima.

Shvaćamo odgovornost koju imamo i znat ćemo donijeti promjene u ovaj grad. Ne osvrćemo se na napade, blaćenja, direktne laže, one pokazuju samo slabost. Vidjeli smo da je Škoro pozvao da za njega glasaju i HDZ-vi birači, Jelene Pavičić Vukičević, Mostovi… Evidentno je da kod njega nema promjena, radi se samo o želji da se zauzme vlast i resursi Grada Zagreba. Jedina prava promjena smo mi i to su građani prepoznali”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari